Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

Έρχονται νέες επιδοτήσεις για τους αγρότες της Φλώρινας: Μέσα στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου του 2014, έρχονται νέα προγράμματα ενισχύσεων και επιδοτήσεων, για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε 222 χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με έρευνα, ανοίγουν νέοι κύκλοι προγραμμάτων Leader που προέρχονται από το ΕΣΠΑ σε δημοτικά διαμερίσματα των Τρικάλων, των Σερρών, της Φλώρινας, του Κιλκίς.Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες έχουν ετοιμάσει τα σχέδια προκήρυξης και είτε αναμένουν την έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είτε κάποιες βρίσκονται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας πριν από τη δημοσίευσή τους. Τα τοπικά προγράμματα των τεσσάρων περιοχών επιδοτούν έως 60% τις δαπάνες αγροτών καθώς και άλλων φυσικών προσώπων, προκειμένου να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους.

Οι περιοχές της Π.Ε. Φλώρινας όπου τα προγράμματα Leader θα χρηματοδοτήσουν τις επενδυτικές δράσεις είναι:

Δήμος Φλώρινα
Δήμος Αμυνταίου: Αμύνταιο, Αγ.Παντελεήμονας, Κέλλη, Κλειδί, Ξινό Νερό, Πέτρες, Ροδώνας, Φανός.
Δήμος Μελίτης: Αχλάδα, Βεύη, Ιτέα, Λόφοι, Μελίτη, Νεοχωράκι, Παλαίστρα, Παπαγιάννης, Σιταριά, Σκοπός, Τριπόταμος.
Δήμος Περάσματος: Αγ. Βαρθολομαίος, Αμμοχώρι, Ατραπός, Κολχική, Λεπτοκαρυά, Πέρασμα, Πολυπόταμος, Τριανταφυλλιά, Τροπαιούχος, Υδρούσα.
Δήμος Κάτω Κλεινών: Αγ. Παρασκευή, Ακρίτας, Ανω Καλλινίκη, Ανω Κλεινές, Εθνικό, Κάτω Καλλινίκη, Κάτω Κλεινές, Κλαδοράχη, Κρατερό, Μαρίνα, Μεσόκαμπος, Μεσοχώρι, Νέος Καύκασος, Νίκη, Παρόρι, Πολυπλάτανος.
Δήμος Φιλώτα: Αντίγονο, Βεγόρα, Λεβαία, Μανιάκι, Πελαργός, Φαράγγι, Φιλώτας.



Σύλληψη 29χρονου για παράνομη οπλοκατοχή στο Φανό: Την Τετάρτη (16-07-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Φανό Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Φλώρινας συνέλαβαν 29χρονο ημεδαπό για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του 29χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν όπλα για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι REPLICA

ένα (1) κυνηγετικό όπλο και

ένα (1) σιδερένιο κλομπ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.


Μονάδα τυριών χτίζει στη Φλώρινα η Guilloteau: Το πρώτο crash test της «Fromagerie Guilloteau» στην ελληνική αγορά, πάντως, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα θετικό, καθώς ενώ οι αρχικές προσδοκίες των Γάλλων µιλούσαν για έναν συνολικό όγκο κατσικίσιου γάλακτος της τάξης των περίπου 3.500 τόνων, για την πρώτη σεζόν, ήδη µέχρι τις αρχές Ιουλίου είχαν συµπυκνωθεί, παστεριωθεί και εξαχθεί στη Γαλλία πάνω από 4.000 τόνοι. Μάλιστα, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προγραµµατίζεται η εξαγωγή άλλων 3.000 τόνων, κάτι που θα σηµάνει πως ο συνολικός όγκος του γάλακτος που θα αγοράσουν οι Γάλλοι φέτος θα φτάσει στους 7.000 τόνους.

Οι τιµές για τον παραγωγό κυµαίνονται από 0,55 ευρώ το κιλό έως και 0,65 ευρώ το κιλό, ανάλογα µε το λίπος και τις πρωτεΐνες που έχει η κάθε παρτίδα και καθώς τα χρήµατα πιστώνονται γρήγορα στους λογαριασµούς των περίπου 270 συνεργαζόµενων παραγωγών από τα Γρεβενά, τη Φλώρινα, την Καστοριά, τις Σέρρες, το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και την Χαλκιδική, το ενδιαφέρον για συνεργασία µε την Πατσίκας & Σια ΟΒΕ, για λογαριασµό της «Fromagerie Guilloteau», µεγαλώνει.

Το πλάνο, όπως πληροφορείται η Agrenda, προβλέπει τη δηµιουργία µας νέας επένδυσης συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, για την ανέγερση της κτηριακής υποδοµής και την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισµού τυροκόµισης του κατσικίσιου γάλακτος, που θα εισκοµίζει από τη Βόρεια Ελλάδα η γαλλική εταιρεία, σε ακίνητο, πιθανότατα, στην περιοχή της Φλώρινας, όπου ήδη εξετάζονται δύο εναλλακτικοί χώροι.

Η σχετική µελέτη και το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της επένδυσης, σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη κι ενδέχεται έως το τέλος Ιουλίου να υποβληθεί στις αρµόδιες αρχές, προκειµένου να τύχει οικονοµικής ενίσχυσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54