Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Εν πλω διαμαρτυρία και συνάντηση με το Cape Ray ετοιμάζουν τις επόμενες ώρες οι Κρητικοί
Έτοιμα είναι τα πλοιάρια της Κρήτης, να αποπλεύσουν από το παλιό λιμάνι των Χανίων στην εν πω διαμαρτυρία που διοργανώνει η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή, ενάντια στην επιχείρηση εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας που εξελίσσεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στη θάλασσα νοτιοδυτικά της Κρήτης . Τα πλοία, μεταξύ αυτών και το σκάφος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» στο οποίο θα επιβιβαστούν επίσης εθελοντές δημοσιογράφοι, γιατροί αλλά και ιταλοί συναγωνιστές από το συντονιστικό της Καλαβρίας , θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το "Cape Ray", το πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο οποίο πραγματοποιείται η διαδικασία της «υδρόλυσης». Το κάλεσμα της επιτροπής, απευθύνεται επίσης σε όλους τους πολίτες των παράκτιων περιοχών της Πελοποννήσου, του Ιονίου και του Αιγαίου και τους καλεί να «στείλουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης σε αυτή την τόσο λρίσιμη δράση, με κάθε πρόσφορο τρόπο». Ας ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας σήμερα, σ'έναν δύσκολο αγώνα, σ' ένα δύσκολο εγχείρημα που σκοπο έχει να αποτρέψει, με μη βίαιο τρόπο, την εξουδετέρωση των δικών τους χημικών στη δική μας θάλασσα.


114 δενδρύλλια κάνναβης στη Βαλύρα
Εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στη Βαλύρα, δίπλα από τη Μαυροζούμαινα, αποτελούμενη από 114 δενδρύλλια. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 55χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εντόπισαν αρχικά σε κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Στη συνέχεια, προχθές το βράδυ, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν τον 55χρονο που, όπως προέκυψε, καλλιεργούσε τη φυτεία, η οποία αποτελούνταν από 114 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι και 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Στην κατοχή του, αλλά και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα σπόρων κάνναβης βάρους 4,4 γραμμαρίων, καθώς και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Να σημειωθεί πως ο 55χρονος είχε ξανασυλληφθεί το 2007 για καλλιέργεια στην ίδια περιοχή.

«Η Περιφέρεια θα σεβαστεί οποιαδήποτε δικαίωση προσφυγής για τα απορρίμματα», λέει η αντιπεριφερειάρχης.
«Κατανοουμε τους προβληματισμούς των κατοίκων, οποιοσδήποτε μπορεί να προσφύγει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα δεχτούμε την όποια δικαίωση της προσφυγής του. Εμείς κοιτούσαμε πάντα στα μάτια τους κατοίκους της Οιχαλίας που δεν πρέπει να ακούνε τις σειρήνες». Αυτό τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή την πιο πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο Οιχαλίας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την κατασκευή του εργοστασίου στην Καλλιρρόη. Πρόσθεσε δε, ότι θα είναι αποδεκτή οποιαδήποτε δικαίωση προσφυγής.
Για ακόμα μια φορά η κα Νικολάκου έκανε λόγο για απόλυτη δικαίωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε τελευταία και το 2011 ήταν η τελευταία και η πιο βρώμικη Περιφέρεια στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με 82 ενεργούς ΧΑΔΑ και με πολύ μεγάλο κίνδυνο επιβολής δυσβάσταχτων προστίμων στους δημότες, όπως υποστήριξε. Η αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε επίσης πως ο σχεδιασμός της Περιφέρειας ήταν πρωτοποριακός, καινοτόμος και απόλυτα περιβαλλοντικός.

Στο ΕΣΠΑ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας θα ενταχθούν και για το νέο σχολικό έτος στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Αυτό ανακοινώθηκε από το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήδη σήμερα θα διατίθεται η αίτηση συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους γονείς, από την ΕΕΤΑΑ και από τα γραφεία του Φορέα (Βύρωνος 67 και Σωκράτους - 1ος όροφος). H προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 4 Αυγούστου.

Ξανα στο προσκήνιο το Καλαμάτα-Ριζόμυλος
Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι ο νέος δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι «ετοιμάσθηκαν τα τελικά σχέδια του δρόμου Καλαμάτας - Ριζομύλου. Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένονται εξελίξεις, σχετικά με την κατασκευή αυτού του σημαντικού για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας οδικού άξονα».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας εμμένει στην άποψη ότι ο δρόμος αυτός πρέπει να κατασκευασθεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος». Να υπενθυμίσουμε ότι στη δημιουργία κλειστού αυτοκινητόδρομου είχαν αντιδράσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Στα νέα τροποποιημένα σχέδια που είχαν παρουσιαστεί από τον τότε γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα, για να αρθούν οι αντιδράσεις, υπήρχε η πρόβλεψη για ανοιχτό δρόμο στα όρια του ΓΠΣ Μεσσήνης και κλειστό σε όλο το υπόλοιπο τμήμα του.

Προχωρά η παράκαμψη σε Κάμπο και Σταυροπήγιο Μάνης
Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου που προβλέπει την οδική παράκαμψη των οικισμών Κάμπου και Σταυροπηγίου, προκειμένου να γίνει βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού από Καλαμάτα προς Άγιο Νικόλαο Μάνης.
Πρόκειται για εξ ολοκλήρου νέα χάραξη του συγκεκριμένου τμήματος μήκους 3 χιλιομέτρων και ο προϋπολογισμός κατασκευής έχει υπολογισθεί στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

«Προορισμός κρουαζιέρας η Καλαμάτα»
Τη βούληση να καταστεί η Καλαμάτα προορισμός κρουαζιέρας εξέφρασε χθες, για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, κατά την επίσκεψή του στο κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty, ο δε συμπατριώτης μας πλοίαρχος, Λεωνίδας Πανόπουλος, επισήμανε πως «η Καλαμάτα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει δημοφιλής τόπος κρουαζιέρας».
Το σκάφος κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι της Καλαμάτας, χθες νωρίς το πρωί, με 1.588 επιβάτες και πλήρωμα 576 ατόμων. Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και ένας επιχειρηματίας, και τους παρείχαν έντυπο υλικό, πληροφορίες και δείγματα τοπικών προϊόντων.
Λίγο αργότερα, ο κ. Νίκας, μαζί με αιρετούς και στελέχη του Δήμου, επισκέφθηκε το σκάφος και συναντήθηκε με τον πλοίαρχο Λεωνίδα Πανόπουλο, παρουσία και άλλων παραγόντων της ναυτιλίας.

Ο καιρός
Αίθριο καιρό αρχικά και ανάπτυξη νεφώσεων με πιθανότητα τοπικών βροχών προβλέπει για σήμερα στη περιοχή μας, η ΕΜΥ. Οι άνεμοι πνεουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει του 33 βαθμούς κελσίου. Άνοδο της θερμοκρασίας που θα φθάσει του 36 βαθμούς κελσίου, αναμένουν για το σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία, οι μετεωρολόγοι.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25/07/2014 - 13:03