ΠΥΡΓΟΣ: Ξεκίνησε η πρώτη αποστολή βοήθειας για τη Γάζα

Έφυγε χθες για τη Γάζα η πρώτη αποστολή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα υλικά συγκεντρώθηκαν  με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας  και του Κοινωνικού Φαρμακείου, σε συνεργασία με την ΕΡΑ Πύργου, με προορισμό το Μητροπολιτικό Φαρμακείο του Ελληνικού, που  έχει αναλάβει και τον βασικό ρόλο για την συγκέντρωση τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η ανταπόκριση των Ηλείων υπήρξε συγκλονιστική αν και η χρονική συγκυρία δεν είναι και η πλεόν πρόσφορη. Όπως μας γνωστοποίησε ο γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Ηλείας  Παναγιώτης Μυλωνόπουλος, ακόμα και ομογενής από το νομό μας που ζει σήμερα στην Γερμανία, επικοινώνησε και  έστειλε ένα κιβώτιο φάρμακα από το Αμβούργο, προκειμένου και η κοινότητα των ελλήνων εκεί να συμμετάσχει  στην προσπάθεια.

Από εδώ και στο εξής το μεγάλο πρόβλημα είναι πώς θα εξασφαλιστεί η αποστολή του υλικού στην Γάζα, καθώς απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και δια της διπλωματικής οδού.

Στο μεταξύ, η συγκέντρωση φαρμάκων για τη Γάζα θα συνεχιστεί, ενώ τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου σκοπεύουν με τη λήξη της περιόδου των διακοπών να στήσουν  περίπτερο  στην κεντρική πλατεία του Πύργου (Σάκη Καράγιωργα) για τη συγκέντρωση φαρμάκων.

Οι χώροι συλλογής παραμένουν σταθερά τα  γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΣΠΚ 12, ισόγειο, 2621030906, 9:00-12:00) και στην ΕΡΑ Πύργου, Ολυμπίων 70 (8:00-11:00 π.μ).  

Τι μπορεί να παραδώσει κανείς; Φάρμακα για το πεπτικό, καρδιολογικά, πνευμονολογικά, αντιεπιληπτικά, διαβητικά, κορτιζόνη, αντιβιοτικά και υγειονομικό υλικό (γάντια, γάζες, ορούς).

ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/08/2014 - 21:17