Καψόνι σε ασφαλισμένους από το ΤΑΥΤΕΚΩ

Eδώ και τρία έτη ασφαλισμένοι εργαζόμενοι δε λαμβάνουν τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες από τον ασφαλιστικό φορέα τους, καταγγέλλει το εργατικό κέντρο Ηρακλείου Κρήτης:

"Πρωτοφανές για τα ασφαλιστικά χρονικά των ελλήνων εργαζόμενων αποτελεί το γεγονός ότι, οι εργαζόμενοι στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα καθώς και σε ορισμένες ιδιωτικές Τράπεζες, περιμένουν εδώ και τρία χρόνια από τον Ασφαλιστικό φορέα τους ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ), να τους καταβάλει τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες που έχουν κατά το 100% δαπανήσει.

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, που από το 2010 αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων σχετικά με τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, προβλήματα που οξύνθηκαν ιδιαίτερα μετά την πυρκαγιά στα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ τον Φλεβάρη του 2012. Πολλές είναι αυτές οι περιπτώσεις ειδικά για τα σοβαρά περιστατικά που εργαζόμενοι έχουν προβεί σε δανεισμό με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμο για την καταβολή των παραπάνω δαπανών, ο Υπουργός Εργασίας εν μένει στην  προκλητική στάση του που όχι μόνο δεν εγκρίνει την καταβολή τους αλλά απαξιεί να δώσει και σαφές εξηγήσεις στις σχετικές επερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων. (Νέα επερώτηση από τέσσερις Βουλευτές κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα για το παραπάνω ζήτημα από τέσσερις Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης).

Το προκλητικό στο παραπάνω θέμα είναι ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες και για το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν καταβληθεί στο σύνολό τους στους ασφαλισμένους της Αττικής και Θεσσαλονίκης,  γεγονός που αποδεικνύει ότι για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καταβάλουν τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές από κάθε ασφαλισμένο, το ταμείο Υγείας τους πριν τις συγχωνεύεις και το PSI, είχε αποθεματικό 470 εκ. Ευρώ και ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 25 εκ. ευρώ".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54