Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας



Κίνδυνος να μη συγκομιστεί το σύνολο της τευτλοπαραγωγής του Έβρου

Την έντονη ανησυχία των τευτλοπαραγωγών του Έβρου για τους πολύ αργούς ρυθμούς με τους οποίους συγκομίζονται τα τεύτλα τους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», τονίζοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να “προλάβει” ο καιρός και να μείνει η παραγωγή στα χωράφια. «Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες των τευτλοπαραγωγών, που βλέπουν να συγκομίζονται τα τεύτλα και να προωθούνται στο Πλατύ με ρυθμούς χελώνας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Ενότητα» και καλεί τη διοίκηση της ΕΒΖ να λάβει άμεσα μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει ότι «θεωρεί εγκληματική την απόφαση κλεισίματος του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας και την καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας στην περιοχή».



Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Δέκα επτά θέματα θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, στις 6 το απόγευμα. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με τη συζήτηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ, για το πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης. Επίσης έρχονται προς συζήτηση τα τρία θέματα που ζήτησε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για τον ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν και οι δήμοι και οι περιφέρειες, για τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων της περιφέρειας και για την αξιολόγηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας, ενώ υπάρχει και ένα θέμα που φέρνει στη συνεδρίαση η παράταξη της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης, για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ.



Στο Δ. Σ. της ΠΕΔ ΑΜΘ οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας

Οι δήμαρχοι Δράμας, Παγγαίου, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Δοξάτου, Θάσου, Αβδήρων, Νευροκοπίου, Καβάλας, Ιάσμου, Νέστου και Παρανεστίου εξελέγησαν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ, στις εκλογές που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κομοτηνή για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ και των εκπροσώπων της στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Στην επιτροπή της Ένωσης, που αποτελείται από 21 μέλη, εκτός από τους 12 δημάρχους θα συμμετέχουν και οι 9 δημοτικοί σύμβουλοι που επίσης εξελέγησαν την Παρασκευή. Πρόκειται για τρεις δημοτικούς συμβούλους από την Κομοτηνή, δύο από την Καβάλα, έναν από την Προσοτσάνη, έναν από την Ξάνθη, έναν από τα Άβδηρα και τον δημοτικό σύμβουλο Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, Παύλο Μιχαηλίδη. Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εκλέξει το προεδρείο της ΠΕΔ. Να σημειωθεί ότι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου θα είναι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Όσον αφορά τους εκπροσώπους της Ένωσης στην ΚΕΔΕ, εκτός από τους δημάρχους που αυτοδίκαια συμμετέχουν σε αυτήν, εξελέγησαν και 10 δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο Βαγγέλης Μαρασλής από την Ορεστιάδα και ο Γιάννης Τοπαλούδης από το Διδυμότειχο.  



Ενστάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον τρόπο εκλογής στην ΠΕΔ

Για διαδικασία-κρησάρα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ακουστεί άλλη άποψη και να εκλεγεί υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάνουν λόγο οι αντιπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καταγγέλλοντας πως η συγκεκριμένη διαδικασία, όπως ορίζεται από τον «Καλλικράτη», δεν είναι ούτε κατ’ επίφαση δημοκρατική, αφού δεν προβλέπονται ούτε απολογισμός, ούτε ομιλίες και για να συμμετέχει συνδυασμός απαιτούνται 5 τουλάχιστον υποψήφιοι. «Το αστικό κράτος φροντίζει και μέσω του πλαισίου του “Καλλικράτη” να θωρακίσει την εξουσία, τη λειτουργία και την πολιτική του», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι αντιπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παρατηρώντας πως «τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην ΠΕΔ έδωσαν πλειοψηφία σε αιρετούς που όπως φαίνεται θα κρατήσουν ίδια και απαράλλαχτη την ουσία της πολικής που ακολουθείται».  



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων στο Σουφλί στις 10/10

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς Σουφλίου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου η «Ενότητα». Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δράσεων διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΠΑΣΥ σε όλη τη χώρα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κτηνοτροφία και οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι. Τα αιτήματα του κλάδου αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εξισωτικές αποζημιώσεις, την ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχουν προκαλέσει ο καταρροϊκός και η ευλογιά, εγγυημένες τιμές, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και μέτρα στήριξης για την αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.



Γιορτή πουλιών στο Δέλτα του Έβρου

Η καθιερωμένη γιορτή πουλιών θα πραγματοποιηθεί αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο Δέλτα του Έβρου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα μεταναστευτικά πτηνά που τέτοια εποχή κατευθύνονται στο νότο για να ξεχειμωνιάσουν. Στη διάρκεια της γιορτής θα υλοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες, εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαδρομή στον υγρότοπο με παρατήρηση πουλιών.



Τα 12χρονά του γιορτάζει το Ε. Μ. Θ.

Τη συμπλήρωση 12 χρόνων λειτουργίας του θα γιορτάσει σήμερα το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση θα έχει Balkan-Bluesήχους από το συγκρότημα 3 Laloon και θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ.



Διεθνές τουρνουά βόλεϊ γυναικών στη Ν. Βύσσα

Διεθνές Τουρνουά βόλεϊ γυναικών διοργανώνει στις 13,14 και 15 Οκτωβρίου ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Βύσσας στο κλειστό γυμναστήριο της Νεας Βύσσας. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν οι ομάδες LevskiSofias, MaritzaPlovdiv και Φοίνικας Αλεξανδρούπολης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54