Δήμος Κηφισιάς: Απάντηση για την πλημμυροπαθή Άννα Βίσση

Στο αίτημα της Άννας Βίσση να αποζημιωθεί για ζημιές που προκλήθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού της στην Εκάλη, από τις πλημμύρες της 16ης Σεπτεμβρίου, απαντάει ο Δήμος Κηφισιάς.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια φέρεται να διεκδικεί το ποσό των 58.470 ευρώ με αίτησή της από τον Δήμο Κηφισιάς. Το θέμα απασχόλησε αρκετά τα ΜΜΕ στη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε διευκρινήσεις, μέσω δελτίου Τύπου, όπου αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με αίτημα που έχει καταθέσει η καλλιτέχνης κ. Άννα Βίσση στον Δήμο Κηφισιάς και αφορά υλικές ζημιές που υπέστησαν αντικείμενα που βρίσκονταν  στο υπόγειο της κατοικίας της οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Αντιπλημμυρικό έργο για τη διαχείριση των υδάτων υπάρχει μπροστά από την οικία της κ. Βίσση (τριπλό φρεάτιο). Επιπλέον αρμόδια Αρχή για τα αντιπλημμυρικά έργα είναι η Περιφέρεια  Αττικής.

2. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τα φρεάτια στην περιοχή της Εκάλης είχαν καθαριστεί εγκαίρως (14/9/2014) και μάλιστα πριν τη νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου.

3. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς που άντλησε τα νερά από το υπόγειο της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας, τα διοχέτευσε στο φρεάτιο που βρίσκεται μπροστά από την οικία της και απορροφήθηκαν άμεσα, κάτι που αποδεικνύει πως τα φρεάτια δεν ήταν βουλωμένα και η Καθαριότητα του Δήμου είχε κάνει καλά τη δουλειά της.

3.  Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα άντλησης των υδάτων, όπως άλλωστε έκανε και στα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Κηφισιάς.

4.Στο Δήμο Κηφισιάς έχει κατατεθεί αίτημα εκπροσώπου της κ. Βίσση, στο όποιο ζητείται να πληροφορηθεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αποζημιωθεί. Το αίτημά της θα απαντηθεί εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος.

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο όγκος των υδάτων κατά την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί άμεσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αν και η πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει πως προκλήθηκαν ζημιές σε είδη ρουχισμού, μουσικά όργανα και όργανα γυμναστικής, η δημοφιλής τραγουδίστρια υποστηρίζει ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς η πλημμύρα είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν, μεταξύ άλλων, όργανα γυμναστικής, ένα σολάριουμ, ένα σύστημα home cinema, πλυντήρια, ψυγεία, καφετιέρες, το σύστημα συναγερμού, το κλιματιστικό, αλλά και πολλά επώνυμα ρούχα (σ.σ. κυρίως Prada) μεγάλης αξίας. Παράλληλα διεκδικεί να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα έξω από το σπίτι της, κόστους 500 ευρώ, προκειμένου να προστατευθεί από μια μελλοντική καταστροφή.

Πηγή - αναδημοσίευση: εφημερίδα Αμαρυσία

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54