Ένας « Άλλος Τόπος» Επικοινωνίας και Πολιτισμού γεννήθηκε στο Ηράκλειο (διήμερο εκδηλώσεων 2 και 3 Δεκεμβρίου)

Πρόσκληση στην πρώτη πολιτιστική εκδήλωση του "Άλλου τόπου" Επικοινωνίας και Πολιτισμού Ηρακλείου Αττικής! Σας περιμένουμε για να ταξιδέψουμε σε "Άλλο Τόπο", αναφέρουν οι διοργανωτές.


Ένας  « Άλλος Τόπος»   Επικοινωνίας και   Πολιτισμού  γεννήθηκε στο Ηράκλειο.

Φιλοδοξεί  να συστηθεί και να αξιολογηθεί   μέσα από την πολιτιστική του διαδρομή.

Πρεμιέρα με το διήμερο αφιέρωμα «100 χρόνια μετά: Ο Μεγάλος (ξεχασμένος) Πόλεμος. Η επιρροή του στην τέχνη».

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητας). Στις 7.30 μμ


Τρίτη 2/12

Ομιλητές: η ιστορικός,  επίκουρη  καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο  Πατρών ‘Έλλη Λεμονίδου, ο ιστορικός τέχνης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Ακολουθεί η προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης, με στοιχεία μυθοπλασίας «Πρώτα Χριστούγεννα στα χαρακώματα» ( 2005) του Michael Gaumnitz.  Βασίζεται σε γράμματα  στρατιωτών των εχθρικών δυνάμεων που γιόρτασαν την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914 ειρηνικά, στη νεκρή ζώνη. Ήταν μια μικρή αντιπολεμική ανταρσία στο Πλούχστιρτ της Φλάνδρας.

Τετάρτη 3/12

Θα προβληθεί η αντιπολεμική σάτιρα ο «Μεγάλος πόλεμος» (1959) του Μάριο Μονιτσέλι, με τους Βιτόριο Γκάσμαν, Αλμπέρτο Σόρντι, Σιλβάνα Μανγκάνο.  Η ταινία του Ιταλού δημιουργού αναγεννά, σύμφωνα με τους κριτικούς, ως ένα μεγάλο βαθμό, ολόκληρο το είδος της ιταλικής κωμωδίας. Προλογίζει ο σεναριογράφος Θάνος  Ξηρός.

Είσοδος ελεύθερη.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28/11/2014 - 23:15