Φωτο:startmedia

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Ξεσηκώθηκαν οι κερκυραίοι κατά του ξεπουλήματος του "Ερημίτη"

Πρωτοφανή, για τα τοπικά δεδομένα, επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Κέρκυρα μεταξύ αστυνομικών και των πολιτών που αντιδρούν στην εκποίηση της "παρθένας" περιοχής του «Ερημήτη» στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, στο στενό  με την Αλβανία.

Η ένταση σημειώθηκε έξω από το Επιμελητήριο της Κέρκυρας όπου είχε προγραμματιστεί ενημέρωση της διοίκησής του από εκπροσώπους της εταιρείας NCHCapital, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ έχει παραχωρήσει έκταση άνω των 490 στρεμμάτων για 99 χρόνια έναντι 23 εκ. ευρώ, δηλαδή για 47 ευρώ το τ.μ.!

Παρά την παρουσία εκατοντάδων κερκυραίων που αντιδρούσαν στην παρουσία των εκπροσώπων της εταιρείας σε μια κλειστή ενημερωτική εκδήλωση, οι υπεύθυνοι του επιμελητηρίου έκριναν ότι θα έπρεπε να καλέσουν την αστυνομία, αποκόπτοντας την πρόσβαση προς το κτήριο.

Όταν οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, έσπασαν τον κλοιό  των δέκα περίπου ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο στενό που οδηγεί στην πίσω πόρτα του κτηρίου. Ακολούθησε «μάχη» σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς να τοποθετούνται στην πόρτα του επιμελητηρίου και τους πολίτες να φωνάζουν συνθήματα κατά της παραχώρησης της συγκεκριμένης δημόσιας έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο συνεχίζει να αγνοεί τις προσφυγές που έχουν γίνει στο ΣτΕ.

Η παραχώρηση είναι από τις πρώτες που είχε προαναγγείλει το ΤΑΙΠΕΔ μαζί με την έκταση του Ελληνικού στην Αττική και παρά την αρνητική τοποθέτηση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Ερωτηματικά έχει δημιουργήσει και η ειλημμένη απόφαση για μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού Αγίου Στεφάνου το οποίο βρίσκεται εντός της εκποιούμενης έκτασης και το οποίο ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία στην κοντινότερη απόστασή τους, τη στιγμή που λίγο παραπάνω, στα λιμάνια της Αυλώνας και του Δυρραχίου ναυλοχούν τουρκικά πλοία…
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/12/2014 - 02:33