Ειδήσεις από την ΕΡΑ ΦΛώρινας

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Η Π.Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, θα πραγματοποιήσει ημερίδα, αύριο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Φ. (Ηπείρου 28), με κεντρικό θέμα: «Ενημέρωση για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα».

Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής εργατολόγοςΓεώργιος Ρωμανιάς, ο οποίος θα απαντήσει και σε προσωπικές ερωτήσεις που αφορούν στις ασφαλιστικές σχέσεις με τα ταμεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Στα πλαίσια εθιμοτυπικής συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββας επισκέφθηκε την Πρόξενο της Ελλάδας κ. Πορίχη Ελένη στο Μοναστήρι (FYROM) την Πέμπτη 04/12/2014.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναδείχτηκε η ανάγκη στήριξης των Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στην γειτονική χώρα αλλά και η στήριξη όσων σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν.

Τέλος, δεσμεύθηκαν και οι δυο πλευρές για καλή συνεργασία με απώτερο στόχο την στήριξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας του νομού μας.

Παράλληλα, στις 04/12/2014 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φλώρινας επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο κ. Σαπαλίδη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ταλλίδη η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κούσκουρα και ο εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Ανάπτυξης κ. Κάτανας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό και φιλικό κλίμα με τους Προέδρους των δυο φορέων να καταθέτουν τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις για λύσεις όσον αναφορά στο μέλλον των Επιχειρήσεων του Νομού μας.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΩΣΤΕΝΗ

ΤηνΚυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014και ώρα 08.30΄ στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιτιά – Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνουπέρ αναπαύσεως της ψυχής, του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, εν ώρα υπηρεσίας,ΚΩΣΤΕΝΗ Ηλία.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το Β.Δ. 142/1971 άρθρο 1 παρ. 5 (ΦΕΚ 49/τ’ Α/12-3-1971) «απαγορεύεται απολύτως σε όλες τις λίμνες και ποταμούς της Επικράτειας η αλιεία των υδρόβιων ζώων α) πέστροφας κατά το, από 1η Νοεμβρίου έκαστου έτους μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, χρονικό διάστημα, β) κορέγονου κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους»

2.Επίσης σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 36/1977 (ΦΕΚ 16 τ’ Α/19-1-1977) απαγορεύεται η αλιεία με δίκτυα στη λίμνη Βεγορίτιδα, τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Οι καθηγητές της ειδικότητας Δομικών Έργων του ΕΠΑΛ Φλώρινας, συγχαίρουν τη συνάδελφο τουςΚετσίδου Κατερίναπου πήρε το «Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας» και της εύχονται πάντα επιτυχίες και χαρές.

Οι καθηγητές Δομικών Έργων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥ 9ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η οργανωτική Επιτροπή του 9ου πανελλήνιου συνεδρίου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος που έλαβε χώρας τη Φλώρινα και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από τις 27-30 Νοεμβρίουεπιθυμεί να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες της στους εκδοτικούς οίκους Ίων, Gutenberg, Επίκεντρο, Διάδραση, στο Δήμο Φλώρινας και στη ΔΕΗ, για την πρόθυμη χορηγία τους και για τη συμβολή τους στην επίτευξη των σκοπών του συνεδρίου.

Με εκτίμηση

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φλώρινας τίμησαν την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιώντας εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών της τυπικής εκπαίδευσης σε γενικότερα θέματα αναπηρίας των συνανθρώπων μας και ειδικότερα των παιδιών της σχολικής ηλικίας.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος της ενσυναίσθησης, οργανώθηκε από το σύλλογο διδασκόντων (εκπαιδευτικοί,, ΕΕΠ, ΕΒΠ) εκδήλωση με καλεσμένους μας τα Τμήματα: Ε1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας συνοδευόμενο από τον δάσκαλό τους κ.Πέτρο Χατζητύπηκαι Β1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας συνοδευόμενο από τον δάσκαλο κ.Γιώργο Ρίση.

« ΟΙ ΥΠΕΡΕΞΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Η παιδική ταινία που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

ΟΙ ΥΠΕΡΕΞΙ (BIG HERO 6)

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12: 17.00 και 19.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12:17.30

ΤΡΙΤΗ 9/12: 18.30

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Σκηνοθεσία: Ντον Χολ, Κρις Γουίλιαμς

Κατηγορία: Animation

Διάρκεια: 100'

Γεμάτη από το συναίσθημα και το χιούμορ που περιμένει κανείς από τα Walt Disney Animation Studios, η ταινία κινουμένων σχεδίων ΟΙ ΥΠΕΡΕΞΙ είναι μια κωμική περιπέτεια γεμάτη δράση με ήρωα τον Χίρο Χαμάντα, ένα παιδί-θαύμα που ασχολείται με την ρομποτική. Ο Χίρο μαθαίνει πώς να δαμάσει την ευφυΐα του από τον εξίσου έξυπνο μεγάλο αδερφό του, Ταντάσι και τους φίλους τους: την Γκο Γκο Ταμάγκο που της αρέσει η αδρεναλίνη και τα επικίνδυνα σπορ, τον υπερβολικά τακτικό Γουασάμπι, την Ξινομελένια που διαπρέπει στη χημεία και τον πωρωμένο με την τεχνολογία Φρεντ. Όταν ένα καταστροφικό συμβάν τους βάζει στο μάτι του κυκλώνα μιας επικίνδυνης συνομωσίας που εξελίσσεται στους δρόμους του Σαν Φρανσόκιο, ο Χίρο στρέφεται στον κοντινότερο σύντροφό του -το ρομπότ Μπέιμαξ- και μεταμορφώνει την ομάδα σε μια συμμορία εξελιγμένων τεχνολογικά ηρώων, αποφασισμένων να λύσουν το μυστήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06/12/2014 - 13:14