Εργαζόμενοι στην Intracom: Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στη Wind

Συναδελφική αλληλεγγύη, απαραίτητη ειδικά σε δύσκολους καιρούς:

"Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στην WINDπου αποφάσισαν με Γ.Σ. στο Σωματείο τους ΠΑΣΕΤΙΜ για τις 11/12.


Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην WIND απορρίπτουν κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει ουσιαστικά μείωση στις αμοιβές με κατάργηση των επιδομάτων και άλλων παροχών, με την κατάργηση του ρεπό μετά τα standby, με την μη υπογραφή νέας ΕΣΣΕ. Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο του «ανταγωνισμού» και στο μνημονιακό τοπίο «καμένης γης» για τους εργαζόμενους που έχουν επιβάλει κυβέρνηση, τρόϊκα, μεγάλο κεφάλαιο.

Επιπρόσθετα, ξεσκεπάζονται οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στη WINDόταν οι εργαζόμενοι στο τεχνικό που μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά στην εταιρεία VICTUSπριν μερικούς μήνες -υποτίθεται με προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και αμοιβών τους-, τώρα θα μεταφερθούν σε άλλο εργολάβο, με πολύ χειρότερους όρους, ενώ και στη WINDέχουν γίνει απολύσεις, παγώνουν ωριμάνσεις κλπ.

Ακόμη επιχειρείται από την εργοδοσία η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με διαχωρισμό των νέων από τους παλιούς εργαζόμενους (κάτι που προετοιμάζει απολύσεις και μειώσεις μισθών) αλλά και με την ενοικίαση εργαζομένων, με voucher, με μεταφορά σε εργολάβους με τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας.

Στηρίζουμε τα απεργιακά αιτήματα για:

·        καμιά μείωση μισθών, επιδομάτων, παροχών

·        άμεση υπογραφή νέας ΕΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων

·        να σταματήσουν οι απολύσεις κι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας

Στις σημερινές συνθήκες όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς επιθέσεις στις θέσεις δουλειάς, στις αμοιβές και στις συνθήκες εργασίας, μέσα σε ένα πέλαγος ανεργίας, φτώχειας, εξαθλίωσης, ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους, πλιάτσικου της δημόσιας περιουσίας ακόμη και της μικροιδιοκτησίας.

Αυτό έχει πλήξει κι όλους μας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Αγωνιζόμαστε όλοι για τις αμοιβές, τα δικαιώματά μας και τη δυνατότητα να ζήσουμε εμείς κι οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια, να κερδίζουμε τους καρπούς των κόπων μας, να έχουμε μια προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Οι συλλογικοί αγώνες των εργαζόμενων μαζί με την αλληλεγγύη ανάμεσά μας αποτελούν τα όπλα μας κι αν τα αξιοποιήσουμε με μαχητικότητα, επιμονή και συνέπεια θα αποκρούσουμε τις επιθέσεις των εργοδοτών και του κτηνώδους μνημονιακού συστήματος που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και τους τοκογλύφους δανειστές, θα ανοίξουμε έναν δρόμο για να ζούμε και προοδεύουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, σε ένα κόσμο που θα είναι ειρηνικός και βιώσιμος.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στον κλάδο και γενικότερα να στηρίξουν την απεργία στη WINDκαι να συντονίσουμε αποτελεσματικά την αλληλεγγύη στους κοινούς αγώνες μας.

Νίκη στην απεργία των εργαζόμενων στη WINDκαι σε κάθε επόμενη αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!".





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54