AμεΑ: Ερωτήματα προς τα κόμματα

Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ – Μηδενική Ανοχή, απευθύνει δημόσια ερωτήματα προς τους πολιτικούς φορείς:

Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ αποτελεί μία συλλογικότητα ενεργοποιημένων και ακηδεμόνευτων Πολιτών/ισών, η οποία τα τελευταία τέσσερα(4) έτη μάχεται χωρίς αγκυλώσεις και διαχωριστικές γραμμές μέσω της ακτιβιστικής της δράσης για την εδραίωση στην χώρα μας του δικαιωματικού κεκτημένου υπέρ των Ανθρώπων με Αναπηρία και την εγγύηση του από τους πολιτειακούς θεσμούς σε σταθερή βάση. Μέσα από τις πράξεις μας όλοι/ες όσοι/ες συμμετέχουμε στις δημόσιες ακτιβιστικές δράσης της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ στοχεύουμε στο να αναδειχθεί και να διεκδικηθεί το ουσιαστικό περιεχόμενο των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, χωρίς εκπτώσεις, συμβιβασμούς και στερεοτυπικές/ρατσιστικές/υποτιμητικές αντιλήψεις.

Η συλλογικότητα μας διεκδίκησε την δημόσια αναγνώριση μέσω της πρώτης της ακτιβιστικής πράξης, όταν προέβη την 6η Ιουνίου 2011 στην κατάληψη του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Ι.Κ.Α., έχοντας βαθιά συναίσθηση της εξαιρετικά αρνητικής συγκυρίας, και της δικαιωματικής υποβάθμισης και υπέρβασης των άκρων ορίων της αξιοπρεπούς και ισότιμης διαβίωσης όλων των Κοινωνών με Αναπηρία που στο όνομα και με κριτήρια αποκλειστικά οικονομιστικής θεώρησης τα τελευταία έτη αυτή άκριτα τις νομιμοποιεί.

Η πράξη μας αυτή δεν αποτέλεσε μια συμβολική παρέμβαση περιστασιακού χαρακτήρα ή ρηχού εντυπωσιασμού, τουναντίον από τότε εως σήμερα μέσα από τις δεκάδες παρεμβάσεις μας δίνουμε έναν αγώνα, με τα πενιχρά μας μέσα για την κοινωνική χειραφέτηση των Ανθρώπων με Αναπηρία, ο οποίος τουλάχιστον εκ μέρους μας είναι διαρκής και δίδεται από κάθε μετερίζι, χωρίς μετριασμούς, ωραιοποιήσεις και αθετήσεις!

Επειδή στις φετινές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 διαπιστώσαμε με λύπη: αφενός μεν την ύπαρξη λιγοστών Υποψηφίων με Αναπηρία στους εκλογικούς συνδυασμούς και αφετέρου δε την ταυτόχρονη ανυπαρξία της διάχυσης της διάστασης των δικαιωμάτων υπέρ των Ανθρώπων με Αναπηρία σε όλους τους επιμέρους τομείς πολιτικής, γεγονός που ενδεικνύει ένα έλλειμμα στην χάραξη μίας ολιστικής ατζέντας, η οποία να περιλαμβάνει και τους Ανθρώπους με Αναπηρία, απευθύνουμε τα κατωτέρω ερωτήματα, προς όλα τα συμμετέχοντα εκλογικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, με γνώμονα μία πιο σύγχρονη οπτική ένταξης των Πολιτών/ισσών με Αναπηρία στην κοινωνία και στους θεσμούς:

Τι προτείνετε και ποια απτά μέτρα προτίθεστε να λάβετε ως προς τους ακόλουθους άξονες;

·         Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους Ανθρώπους με Αναπηρία.

·         Πρόσβαση των Ανθρώπων με Αναπηρία στην δικαιοσύνη και τους φορείς απονομής της.

·         Ένταξη των Μαθητών/τριών με Αναπηρία στην γενική εκπαίδευση (Γενικά Σχολεία).΄

·         Ένταξη των Εργαζόμενων με Αναπηρία στον ιδιωτικό τομέα εργασίας.

·         Πρόσβαση των Ανθρώπων με Αναπηρία στην απόλαυση των πολιτιστικών αγαθών, στους τόπους παροχής αυτών και στους χώρους εκπαίδευσης των τεχνών (θέατρα, κινηματογράφοι δραματικές σχολές, κ.λ.π.).

·         Πρόσβαση των Ανθρώπων με Αναπηρία στην ενημέρωση, διαδικτυακές πλατφόρμες, Μ.Μ.Ε. και ενίσχυση προς την κατεύθυνση της ορθής απεικόνισης της αναπηρίας και των ανθρώπων, που την βιώνουν μέσα από αυτά.

·         Πρόσβαση των Ανθρώπων με Αναπηρία στην υγειονομική περίθαλψη, περιλαμβανομένης της κτηριακής πρόσβασης και της εκπαίδευσης του ιατρικού προσωπικού.

·         Εξασφάλιση των παροχών αποκατάστασης και κοινωνικής προστασίας των Ανθρώπων με Αναπηρία (εργαλεία, προθετικά μέλη, αμαξίδια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λ.π.), τηρουμένης της αναλογίας του αυξανόμενου κόστους, που προξενεί η αναπηρία.

·         Αποϊδρυματοποίηση των φιλοξενούμενων σε ιδρυματικές δομές Ανθρώπων με Αναπηρία και ένταξη τους ομαλά στην κοινότητα.

 

Αναμένοντας τις απαντήσεις εκ μέρους όλων των κομματικών σχηματισμών του λεγομένου δημοκρατικού τόξου στα τιθέμενα ερωτήματα μας. Με την παρέμβαση μας αυτή προσδοκούμε να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος, ο οποίος να καταλήξει, όπως ήδη τονίσαμε στην συμπερίληψη θέσεων, μέτρων και πολιτικών σε όλη την σφαίρα της δημόσιας ατζέντας.

Οι αγώνες για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην ίδια την ζωή, δεν τελειώνουν ποτέ.

Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ – Μηδενική Ανοχή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54