Ειδήσεις από ΕΡΑ Ορεστιάδας

Σταθερή η στάθμη στο Πύθιο για τρίτο 24ωρο

Σταθερή στα 4,80 μ. είναι η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο για τρίτο 24ωρο-συνεχίζει να ανεβαίνει στο Πέταλο των Φερών, όπου η πρωινή μέτρηση έδειξε 4,90μ , με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ. Προς το παρόν η κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο οι αρχές έδωσαν από εχθές σήμα στους δήμους και στις αρμόδιες υπηρεσίες, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης κατάστασης που πιθανόν θα προκύψει.

Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ ζητά η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» ΑΜΘ

Επιστολή προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΑΜΘ “Οικολογία-Αλληλεγγύη”, Κατερίνα Γεροστεργίου, με την οποία ζητά την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και τη διακοπή των ενεργειών εκποίησης των ακινήτων που υπάγονται σε αυτό.

“Η θέση μας είναι ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα θα πρέπει να περιέλθουν ξανά στο Δημόσιο με στόχο την αξιοποίηση τους (εφόσον τηρούνται οι όροι προστασίας του περιβάλλοντος) με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον και κάτω από Δημόσιο - Κοινωνικό έλεγχο», σημειώνει στην επιστολή της η κα. Γεροστεργίου. Να σημειωθεί ότι στην ΑΜΘ υπάρχουν περίπου 40 ακίνητα που έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν έχουν ακόμη εκποιηθεί. Μεταξύ αυτών και το ακίνητο των 151 στρεμμάτων του κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης και 18 στρέμματα στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης.

Ορεστιάδα: Ξεκίνησε η λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού

Ξεκινά η λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Ορεστιάδας, όπως ανακοινώθηκε εχθές στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης και τα μέλη του Γραφείου. Οι θεματικές ενότητες της εθελοντικής δράσης που θα αναπτυχθεί είναι: η : Κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία ευπαθών ομάδων, η Προστασία της δημόσιας υγείας, η Προστασία του περιβάλλοντος, η Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η Διαχείριση έκτακτων κοινωνικών κρίσεων, η Παιδεία, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός. Ωστόσο, δίνεται και η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής του τομέα δράσης που θα δηλώσει κάποιος ενδιαφερόμενος. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 58 αιτήσεις, αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλός. Το Γραφείο Εθελοντισμού που έχει συσταθεί λειτουργεί στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Ορεστιάδας, όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τη σχετική αίτηση, ενώ πληροφορίες μπορεί να πάρει κάποιος και από το site του δήμου www.orestiada.gr

Στην Αλεξανδρούπολη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης 2016

Η Αλεξανδρούπολη επελέγη ως τόπος διεξαγωγής του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών στην τεχνική κολύμβηση το 2016, όπως ανακοίνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ. Ο. Ε.) Η απόφαση ελήφθη από την Ολομέλεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε επίσης ότι η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει και την Πανεπιστημιάδα του αθλήματος την ίδια χρονιά (2016).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54