Ειδήσεις από ΕΡΑ Ρόδου Δωδεκάνησα

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

Νέο θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό οδηγό ηλικίας 65 ετών και τραυματίες δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, σημειώθηκε στις 4μμ στην Ιξιά, της Ρόδου στη διασταύρωση Ρόδου - Καμείρου κατά τη σύγκρουση δυο ΙΧ Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο γυναίκες ,που προχωρούσαν πεζή, παρασύρθηκαν από το ένα από τα δύο οχήματα μετά τη σύγκρουση που σημειώθηκε όταν ο ένας οδηγός έχασε τις αισθήσεις του ,τον έλεγχο του αυτοκινήτου πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούσθηκε μετωπικά με το ΙΧ το οποίο ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Έρευνα για τα αίτια της νέας τραγωδίας διενεργούν αστυνομικοί του Α Τ Ιαλυσού ενώ στο Νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκαν άμεσα οι τραυματίες.

Δ.ΓΑΚΗΣ ‘’ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

‘’Υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων  που απαιτούνται για την έγκαιρη, χωρίς καθυστερήσεις, αποπληρωμή των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως Φωτοβολταικών, μη διασυνδεμένων νησιών τοποθετήθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης σε σύσκεψη στο Υπουργείο Παραγωγικής ανασυγκρότησης με τους εκπροσώπους Συνδέσμων των παραγωγών (ανάμεσά τους και ο ΣΠΗΕΦ Ν. Δωδεκανήσου).

 Στη διάρκεια της συζήτησης που αφορούσε τα προβλήματα του κλάδου με αιχμή τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΛΑΓΗΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα αιτήματα των παραγωγών στα ΜΔΝ, τονίζοντας ότι η ενεργειακή επάρκεια της νησιωτικής χώρας έχει τεράστια περιφερειακή και αναπτυξιακή σημασία.

‘’Στόχος μας’’, είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ‘’παραμένει η ενεργειακή διασύνδεση των νήσων με τον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Παράλληλα, θα στηρίξουμε την προσπάθεια ανάπτυξης των ΑΠΕ και την ιδιαίτερη συμβολή τους στην εξασφάλιση ισχύος στα ΜΔΝ.

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΣΟΡΩΝΗ

Στην τελική ευθεία και στις τελευταίες πινελιές είναι τα καρναβαλικά άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα για την Καρναβαλική Παρέλαση του 16ου Καρναβαλιού Σορωνής, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»,με συνδιοργανωτή τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ την Κυριακή στις 14:30μμ στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής.

Οι κλόουν θα είναι παντού κερνώντας κρασί και σερπαντίνες, ενώ οι πανέμορφες κατασκευές υπόσχονται μία γνήσια καρναβαλική παρέλαση!

Απόψε θα πραγματοποιηθεί κυνήγι θησαυρού, με σημείο έναρξης τη Στέγη του Συλλόγου.

Η ‘’ΜΑΚΡΥΑ ΜΥΡΩΔΙΑ’’ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου η παρουσίαση του βιβλίου των Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη με πλήθος κόσμου να υποδέχεται τη «Μακριά Μυρωδιά» σε μια πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Το βιβλίο αναδεικνύει την τοπική κουζίνα της Ρόδου και καταγράφει μετά από 4ετή έρευνα σε όλα τα χωριά του νησιού, ένα πολιτιστικό θησαυρό για επαγγελματική και οικιακή χρήση, για το σήμερα και το αύριο με σεβασμό και αυθεντικότητα. Παλιές τοπικές συνταγές, χόρτα, διατροφικές συνήθειες του κάθε χωριού, έθιμα, παραδόσεις, κείμενα από τις γυναίκες που μαγείρεψαν και μετέφεραν από στόμα σε στόμα, γαστρονομία τόσο υψηλή, ώστε θεωρείται βέβαιο πως θα ανοίξει σχολή νέων γεύσεων και τεχνικών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β! ΣΥΓΚ/ΤΟΣ’’ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ’’

‘’Οι οργανώσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν και θα το πράξουν να προστατεύσουν την κοινωνία από στρεβλώσεις και λειτουργίες καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μας. Δράσεις, που πουλάνε προσωπικές υπηρεσίες και αμαυρώνουν τη φυσιογνωμία του κόμματός μας, δεν πρέπει να υπάρξουν.’’ υπογραμμίζει η ΝΕ Β! Συγκ/τος Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική της δήλωση  δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι

‘’ Οι οργανώσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, θα προτείνουν λύσεις και μαζί με τους Βουλευτές της περιφέρειάς μας θα τα διαβιβάζουν στα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπισή τους. Από αυτήν την λειτουργία δεν προκύπτει καμία υποχρέωση για κανέναν πολίτη σε άτομα ή τις τοπικές οργανώσεις. Δεν προκύπτει προσωπική προβολή κανενός.’’ τονίζει η ΝΕ

Ο ρόλος του πολιτευτή ,αναφέρει σε άλλο σημείο, που διόριζε στο Δημόσιο, του πολιτευτή - παράγοντα που συναλλασσόταν με τις μεγάλες επιχειρήσεις και «βόλευε» εργαζομένους, ρίχνοντας λάδι στα γρανάζια της διαπλοκής, έχει πια σβήσει.

ΣΤΟ ΧΑΝΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την διοργάνωση στην Κω της έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων , πιθανότατα αρχές άνοιξης, με θέμα την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕ του Ιδρύματος της Βουλής  Παύλου Σούρλα και Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση, οριστικοποιήθηκε ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθεί η έκθεση και είναι αυτός στο ‘’Χάνι’’.

Η έκθεση θα έχει ως θεματολογία τα πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά γεγονότα που σχετίζονται με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου (όχι μόνο αυτά που αφορούν την περίοδο της διάρκειας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά) αλλά και την περίοδο της Ιταλοκρατίας.

Θα περιλαμβάνει εκθέματα και ντοκουμέντα ή και οπτικοακουστικό ή ψηφιακό υλικό από το Ίδρυμα της Βουλής ή και το Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, μαζί με φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που ανήκουν στους Δήμους της Δωδεκανήσου και σε ιδιώτες.

ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ‘’ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ’’

‘’Ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τη θέση ή ακόμα και την ένταση με την οποία εκφράστηκαν οι εκπρόσωποι των χιλιάδων επαγγελματιών του νησιού μας, ο Δήμαρχος οφείλει με νηφαλιότητα να συζητήσει μαζί τους και όχι να τους νουθετεί και να τους προσάπτει χαρακτηρισμούς μέσω δελτίων τύπου. ’’τονίζει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ’’ΟΡΑΜΑ’’ με αφορμή το ζήτημα του ΔΗΦΟΔΩ και τη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η παράταξη επικρίνει πως πολύ γρήγορα ο δήμαρχος ξέχασε τα περίφημα προεκλογικά 5 σίγμα. περί συνεργασίας, συναπόφασης κλπ και προτείνει

διαβούλευση με τους επαγγελματικούς φορείς και την κυβέρνηση ώστε να βρεθεί η φόρμουλα που θα διατηρεί τον μοναδικό φόρο που επιστρέφει αυτούσιος στους πολίτες της Κω και της Δωδεκανήσου χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνει τις ληστρικές διατάξεις που οδήγησαν τους επαγγελματίες στην ακραία στάση της κατάργησης του φόρου.

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα σχολεία και τα Αθλητικά Σωματεία της Δημοτικής Κοινότητας Κω, διοργανώνει «Αποκριάτικο Καρναβάλι » αύριο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου με σημείο εκκίνησης της παρέλασης για τους καρναβαλιστές θα είναι τη πλατεία Ανταγόρα στις 12:00 και τερματισμό στην πλατεία Ελευθερίας. Θα ακολουθήσουν, από τα πληρώματα, μουσικοχορευτικά δρώμενα.

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΕ ANTIMAXEIA KAΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΑΙ  KΕΦΑΛΟ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιμάχειας «Η Πρόοδος» σε συνεργασία με άλλους φορείς και τη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας διοργανώνουν «Αποκριάτικο Καρναβάλι » στο χώρο του παραδοσιακού σπιτιού (Μύλος Αντιμάχειας), την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 12:00.πμ

Την ίδια μέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδάμαινας «Η ΑΡΓΩ» με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητος Καρδάμαινας, διοργανώνουν αντίστοιχο«Αποκριάτικο Καρναβάλι» στην Πλατεία Καρδάμαινας στις 16:00μμ ενώ παρόμοια δρώμενα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφάλου την Κυριακή πάντα με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου στις 12:00πμ


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54