Σύσκεψη του "Συντονισμού" στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Τρίτη 3 Μάρτη στις 6μμ


Με κεντρικό σύνθημα "να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν - συνεχίζουμε τους αγώνες μας - οι συμβιβασμοί και η παράταση των μνημονίων δεν θα περάσουν", ο "Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες", καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη την Τρίτη 3 Μάρτη στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου).

Αναλυτικά το κείμενο της πρόσκλησης σε σύσκεψη: "Έγιναν οι εκλογές και η μισητή συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, ξεκουμπίστηκε με παταγώδη τρόπο. Την ίδια στιγμή η αριστερά, ξεπερνάει αθροιστικά το 50% στις εργατογειτονιές της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων. Ξέρουμε ότι αυτή η εξέλιξη έγινε μέσα από τους αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ήταν οι μεγάλες πανεργατικές, η ΕΡΤ, οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες, ήταν η Χαλυβουργία και η Κοκα Κόλα, ήταν τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια για τον Παύλο Φύσσα που έστειλαν στα σκουπίδια τους Σαμαροβενιζέλους και εκτίναξαν τα ποσοστά της Αριστεράς. 

Αυτή η δύναμη της εργατικής τάξης αν οργανωθεί και συνεχίσει τους αγώνες, μπορεί να πάει αυτήν την ανατροπή που έγινε ακόμη πιο μακριά. Μπορούμε να επιβάλλουμε ότι όλα όσα παλεύαμε τα τελευταία πέντε χρόνια θα γίνουν πράξη, θα ξηλώσουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους και θα πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν αφεντικά και ΕΕ.

Και έχουμε κάθε λόγο να συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη δράση και τους αγώνες μας για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις μας γιατί οι κινήσεις συμβιβασμού με τους δανειστές, την τρόικα και την δεξιά, που έχουν ξεκινήσει απο πρίν τις εκλογές συνεχίζονται με τον πιο έντονο τρόπο. 

Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, όχι μόνο  βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, αλλά πολύ περισσότερο συνεχίζει την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων αλλάζοντάς της όνομα. Κάθε “φιλεργατικό” μέτρο της κυβέρνησης, θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ και τους δανειστές και ξέρουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να το κάνουν. Είτε πρόκειται για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, το ξανάνοιγμα της ΕΡΤ και των δομών που έκλεισαν, την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. 

Γι’ αυτό θα χρειαστεί να βρεθούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα για να επιβάλλουμε ότι δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί της ΕΕ και των δανειστών, δεν θα περάσουν οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι τα αφεντικά ντόπια και ευρωπαικά, δίνουν σκληρή μάχη για να μην κερδίσουμε όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Η επιμονή των δανειστών στην ανάγκη “να τηρηθούν οι συμφωνίες και το πρόγραμμα” είναι απόδειξη γι’ αυτό. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι  θα χρειαστεί η δράση του οργανωμένου εργατικού κινήματος για να τα επιβάλλει.

Θα χρειαστεί η σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών για δουλειές, αυξήσεις, δικαιώματα, Υγεία και Παιδεία. Θα χρειαστεί το εργατικό κίνημα να επιβάλλει «μονομερείς ενέργειες» για να δούμε ακόμη και την στοιχειώδη βελτίωση της ζωής μας. 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες καλεί κάθε εργαζόμενο στην ανοιχτή συνέλευση του την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράσης μας την επόμενη περίοδο για να πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54