ΕΡΤ: H αναβολή του ν/σ για την επίσημη επαναλειτουργία της "άναψε" τη συζήτηση

Το γύρο του διαδικτύου, με ποικίλα σχόλια, κάνει η είδηση της αναβολής της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την επίσημη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αφού στην πράξη δεν έπαψε στιγμή να εκπέμπει, με πολλές και διαφορετικές ερμηνείες και σχολιασμούς.
Άλλοι ερμήνευσαν την αναβολή σαν «καλύτερη προετοιμασία» και περισσότερη διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλύπτουν όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες στην ΕΡΤ, αλλά και τις εκπροσωπούμενες συλλογικές θέσεις που εκφράστηκαν και αποφασίστηκαν μέσα από διαδικασίες συνελεύσεων.

Σε κάποιες αναρτήσεις παρουσιάζεται σαν λόγος αναβολής το ότι ασθενεί ο νομικός σύμβουλος.

Τελικά το ερώτημα δημιουργεί σύγχυση, είναι η προετοιμασία, ή η ασθένεια, ο λόγος της αναβολής;

Παράλληλα, βγαίνουν προσωπικές (;) απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ που μιλάνε για την ανάγκη του «σπεύδε βραδέως» και ενισχύουν την ανησυχία, ότι ίσως για την αναβολή να υπάρχουν λόγοι μη ορατοί στην παρούσα φάση.

Άλλοι τονίζουν ότι αυτά έπρεπε να είναι λυμένα από καιρό, από όσους διατυμπάνιζαν προεκλογικά ότι είχαν πρόγραμμα – σχέδιο, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και προσθέτουν ότι η εμφάνιση κυβερνητικών στελεχών (πχ Πανούσης) στο μόρφωμα, δεν είναι καλό σημάδι, πριν λυθεί το θέμα της ΕΡΤ.

Κυκλοφόρησαν και σχόλια για «επίθεση ενστάσεων» και λοιπόν νομικίστικων εμποδίων που φέρονται έτοιμοι να ξεκινήσουν πρόσωπα από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.

Σε όλη αυτή τη διαδικτυακή αναφορά στο θέμα της αναβολής, πολλά είναι τα σχόλια που τη σχολιάζουν αρνητικά και με επικριτικό τρόπο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/03/2015 - 00:15