Ποια σύνεση απέναντι στους φονείς μας;

γράφει ο Κώστας Καναβούρης

Την είδηση την έφερε στο φως το Left.gr και είναι ανατριχιαστική: αύξηση κατά 35% στις αυτοκτονίες παρατηρήθηκε στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων. Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο προέκυψε ύστερα από έρευνα Ελλήνων και Άγγλων επιστημόνων και δημοσιεύτηκε στο αγγλικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open».

Ιδού λοιπόν το πραγματικό πρόσωπο των αριθμών, ιδού το λογιστικό υπόλοιπο του αισχρότατου κέρδους: ο οικειοθελής θάνατος. Που στην πραγματικότητα μόνο οικειοθελής δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ναι, βέβαια, η απόγνωση είναι και η απέραντη θλίψη είναι και η παράκρουση της απελπισίας είναι και άλλα πολλά είναι. Κανείς όμως δεν εισέρχεται μόνος του, με ελεύθερη συνείδηση και ελεύθερη βούληση στην τερατώδη επικράτεια του ζόφου. Κάποιες αιτίες θα υπάρχουν. Και οι αιτίες δεν πέφτουν από τον ουρανό, άνθρωποι τις δημιουργούν.

Επομένως δεν πρέπει να μιλάμε για αυτοκτονίες αλλά για έγκλημα και μάλιστα ο αριθμός του σημαίνει εκατόμβη. Και φυσικά όπου υπάρχει φόνος υπάρχει και φονιάς. Όλοι αυτοί οι οικονομικοί εγκληματίες με τα φονικά μολύβια τους και τους αιματοβαμμένους αριθμούς τους. Αυτοί που δεν καταγράφουν αλλά οπλίζουν τα μολύβια τους και πυροβολούν τους πιο αθώους, τους πιο ανυπεράσπιστους, τους πιο ευάλωτους. Τερατωδώς αλεξίκαρδοι και συγκλονιστικά ελιποβαρείς σε ανθρώπινες ιδιότητες. Όλοι τους ξέρουμε. Με το όνομά τους και με το επίθετό τους. Είναι λοιπόν κορυφαία πράξη τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας να τους εμποδίσουμε στο φονικό τους έργο.

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση εκτός όλων των άλλων ήταν και μια πράξη αφοπλισμού. Ωστόσο το οπλοστάσιο του συστήματος είναι τεράστιο και ο τρομερός στρατός του είναι πάντοτε παραταγμένος σε διάταξη μάχης. Έτοιμος να δηώσει, έτοιμος να ανασκολοπίσει, έτοιμος να αφαιρέσει και άλλες ζωές που στην τερατώδη τους λογιστική θα μετατραπούν σε νέα κέρδη. Πώς λοιπόν να μην είμαστε ανυποχώρητοι στην αντιπαράθεση μαζί τους; Πώς είναι δυνατόν να υποκύψουμε στο σαρκοβόρο «ρεαλισμό» και στις παρακρουστικές «φωνές της λογικής» που υποδεικνύουν σύνεση; Μια σύνεση θανατηφόρο, που μόνο σύνεση δεν είναι. Γιατί το συνετό είναι να παλεύεις για τη ζωή. Και η ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτό πραγματεύεται τούτη η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση.

πηγή: artinews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30/03/2015 - 14:21