Φούρνοι Κορσεών: Ταξίδι στα φιόρδ του Αιγαίου!

To νησί των Κουρσάρων, γιατί εκεί έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές, στους ασφαλείς κολπίσκους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στο νομό Σάμου, γνωρίζει ιδιαίτερη τουριστική προβολή αυτή την περίοδο.

Οι Φούρνοι, σύμπλεγμα νησιών ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο, βρίσκονται με μικρό λιμάνι, όπου προσεγγίζουν πλοία της γραμμής και εκδρομικά σκάφη. Κοινή ονομασία με το νησί έχει και η πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, που απλώνονται γύρω από τον κλειστό όρμο. Το νησιωτικό σύμπλεγμα αποτελείται από είκοσι μικρά νησιά, τους Φούρνους, τη Θύμαινα (η οποία καταλαμβάνει το δυτικό τμήμα του συμπλέγματος), ενώ πολλές βραχονησίδες είναι τριγύρω, οι οποίες κάνουν το ήδη μοναδικό τοπίο ακόμα πιο μαγευτικό. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι ο Άγιος Μηνάς, το Αλατονήσι, ο Μικρός και Μεγάλος Ανθρωποφάς, το Θυμαινάκι, η Κισηριά, το Μακρονήσι, το Πετροκάραβο, το Πλακάκι και το Στρογγυλό.



Το σύμπλεγμα των Φούρνων, κατακερματισμένο σε αμέτρητους όρμους κολπίσκους και φιόρδ με τα γαλάζια νερά του, συνθέτει ένα κόσμο απόλυτα μαγικό, ιδανικό αραξοβόλι πλοίων και σκαφών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ήταν ορμητήριο πειρατών από τα αρχαία χρόνια. Η περίμετρος των νησιών, που φτάνει τα 120 χλμ., μας δείχνει ότι τα μικρά αυτά σε έκταση νησιά δεν στερούνται ομορφιάς στο παραμικρό, αφού εντυπωσιακές παραλίες, πάμπολλοι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι κολπίσκοι, γραφικοί όρμοι και φιόρδ, που αποτελούν το αραξοβόλι τοπικών καϊκιών ή επισκεπτών, και αμέτρητα αντίστοιχα ακρωτήρια σχηματίζονται στην ακτογραμμή τους, αποζημιώνοντας τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.


Οι Φούρνοι Κορσεών είναι πλέον και στα social media!

Η διαφημιστική  καμπάνια ξεκίνησε από την 1η Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και 31 Μαΐου σε όλα τα social media καθώς και στο www.lastminute.com , ένα από τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά web sites τουριστικών προορισμών. Βοηθήστε και εσείς να βελτιώσουμε την προωθητική μας καμπάνια.

Like us , share us, tweet us , watch us!  



Αφιέρωμα στον θαλάσσιο πλούτο των Φούρνων Κορσεών

Στην άκρη του Αιγαίου, δίπλα στην μαγευτική Ικαρία, βρίσκονται οι Φούρνοι Κορσεών, ένα κομμάτι παράδεισου φτιαγμένο από φιόρδ. Σε ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο, η φυσική ομορφιά των νησιών Φούρνοι και Θύμαινα μαγεύει τους επισκέπτες και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών.
Ο θαλάσσιος πλούτος του συμπλέγματος των νησιών έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα, μετά από την χαρτογράφηση των φυσικών θησαυρών του Αιγαίου. Εξειδικευμένοι επιστήμονες από 7 χώρες σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», εξερεύνησαν το βυθό κάτω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών και κατέγραψαν 35 είδη ασπόνδυλων και 36 είδη φυκών, καθώς και κοράλλια που η ηλικία τους εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 700 χρόνια!

http://www.fournikorseon.gr/el/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54