Διεθνές συνέδριο για τα social media

Συνέδριο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15 & 16 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη με διοργανωτή τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό KimseYokMu, ο οποίος πραγματοποιεί τις καμπάνες του χρησιμοποιώντας τη δυναμική του διαδικτύου.

Το παγκόσμιο αυτό φόρουμ έγινε σε μια χώρα όπως η Τουρκία όπου τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι είναι έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές, ενώ δεκάδες άλλοι τελούν υπό παρακολούθηση και ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές για δημοσιεύματα κατά του προέδρου Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Το συνέδριο ήταν χωρισμένο σε επτά θεματικές ενότητες και έλαβαν μέρος καθηγητές πανεπιστημίου, επικοινωνιολόγοι, ψηφιακοί ακτιβιστές και δημοσιογράφοι από τριάντα χώρες, μεταξύ των οποίων η Αμερική, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, η Κίνα, το Πακιστάν, η Ινδία, η Μαλαισία και η Ινδονησία.

Γενικός συντονιστής του συνεδρίου ήταν ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θωμάς Σίδερης, ο οποίος το 2013 εξέδωσε τους “Ακτιβιστές του Ψηφιακού Κόσμου”, το πρώτο βιβλίο για την Αραβική Άνοιξη και τον ψηφιακό ακτιβισμό στην ελληνική γλώσσα.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54