Προσφυγή στο ΔΝΤ από την ΠΟΕΣΥ για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη

«Είναι ευθύνη όλων των κύκλων και των οργανώσεων, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και να συμβάλλουν στην διαφύλαξη της ανεξάρτητης και αμερόληπτης ενημέρωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, τούτο πράγματι επιτυγχάνεται όταν δεν αποσιωπούνται γεγονότα και δεν συγκαλύπτονται μεθοδεύσεις που ενορχηστρώνονται με σκοπό τη χειραγώγηση της δημοσιογραφίας και της κοινής γνώμης.

Στα αρμόδια όργανα του ΔΝΤ θα προσφύγει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μετά τη δήλωση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι εκπαιδεύονταν Έλληνες δημοσιογράφοι για να προβάλουν τις θέσεις του.

Ο κ. Ρουμελιώτης ισχυρίστηκε κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν, ήδη από το 2010, σεμινάρια που οργάνωσε το ΔΝΤ και η Κομισιόν με σκοπό «τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, είναι θέμα συνταγματικής υποχρέωσης και ευθύνης να φωτιστούν όλες οι πλευρές αυτής της υπόθεσης με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα πρόσωπα που έχουν γνώση και επικαλούνται τα στοιχεία που διαθέτουν από το θεσμικό τους ρόλο να της δώσουν όλα τα σχετικά δεδομένα που κατέχουν.

«Είναι ευθύνη όλων των κύκλων και των οργανώσεων, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και να συμβάλλουν στην διαφύλαξη της ανεξάρτητης και αμερόληπτης ενημέρωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, τούτο πράγματι επιτυγχάνεται όταν δεν αποσιωπούνται γεγονότα και δεν συγκαλύπτονται μεθοδεύσεις που ενορχηστρώνονται με σκοπό τη χειραγώγηση της δημοσιογραφίας και της κοινής γνώμης. 

Σε άλλη ανακοίνωσή της το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ "καταδικάζει την επιχείρηση διασυρμού του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από περιθωριακά έντυπα που χωρίς στοιχεία παρουσιάζουν με φωτογραφίες και ονόματα δημοσιογράφους να ενεργούν ως εντολοδόχοι του ΔΝΤ."

"Η αναπαραγωγή του «κιτρινισμού» ενισχύει την ανθρωποφαγία και την στρεβλή εικόνα για ένα πολύ σοβαρό θέμα που είναι υπό διερεύνηση απ’ την Ομοσπονδία.
Καλούμε τους συναδέλφους ν’ απομονώσουν τους λαϊκιστές των ΜΜΕ και να τους αποδώσουν στη χλεύη της κοινωνίας" καταλήγει το ΔΣ.

πηγή: left.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54