Μαθήματα Ελληνικής Προπαγάνδας

Στάδιο 1ο:

Παίρνουμε μια εξαιρετική, πανοραμική και ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ φωτογραφία ενός ειδησεογραφικού πρακτορείου πχ. REUTERS που αποτυπώνει τη λαοθάλασσα κόσμου που πλημμύρισε στις 29 Ιουνίου το Σύνταγμα για να φωνάξει ΟΧΙ στους εκβιασμούς και το φόβο.

Πρέπει να τους φοβίσουμε, καθώς όπως είπαμε μιλάμε ΟΝΤΩΣ για λαοθάλασσα.
Ανοίγουμε το Photoshop, επιλέγουμε το εργαλείο Horizontal Type Tool (T), χρώμα μπλε της ΝΔ και shadow λευκό (γαλανόλευκη) και γράφουμε με κεφαλαία γράμματα «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Δεν πειράζουμε το Logo του REUTERS, ίσα ίσα προσθέτει την απαραίτητη εγκυρότητα στη φωτογραφία μας για να περάσει αμέσως για πραγματική.

Δεν πειράζουμε επίσης τα κόκκινα πανό (γιατί ποτέ δεν τα είδαμε).

Ίσως κάπου εκεί κάτω αριστερά να ζουν και κάτι μικροί Μενουμευρωπαίοι επιπλέον!

Η φωτογραφία μας είναι έτοιμη!

Νιώθουμε την απαραίτητη περηφάνια.

Τη δημοσιεύουμε κάπου (όπου) στα social media με την απαραίτητη σιγουριά ότι τους τη φέραμε, τα απαραίτητα πομπώδη σχόλια για τη «μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ και της Ευρώπης και κατά των redish cliantel» και τα απαραίτητα hashtag, όπως ‪#‎NAI‬‪#‎MenoumeEvropi‬ ώστε να τη δουν όσο περισσότεροι γίνεται και να αρχίσει να γυρίζει.

Όλα καλά! Η δουλειά έγινε!

propaga2

Στάδιο 2ο:

Κάποιοι πιο έμπειροι και πιο παρατηρητικοί χρήστες του Διαδικτύου από εμάς (πάντα υπάρχουν) που μας έχουν πάρει χαμπάρι και δεν είναι πρόβατα παρατηρούν τα κόκκινα πανό και αρχίζουν και μας κράζουν πχ.»τα πανό του ΝΑΙ περίοδο έχουν και κοκκίνισαν;;;» (λίγο κάφρικο αλλά πραγματικό σχόλιο).

Το κράξιμο δε σταματά.

Τα βρίσκουμε σκούρα.

Τι κάνουμε; Ψυχραιμία!

Παίρνουμε την πειραγμένη φωτό, ξανα-ανοίγουμε το photoshop, επιλέγουμε το εργαλείο Clone Stamp Tool (S) και πιάνουμε δουλειά.

Αφαιρούμε τα κόκκινα πανό. Έτοιμοι!

Ή μάλλον όχι, επειδή πρέπει να την ξανακυκλοφορήσουμε και αυτή τη φορά να περάσει αμάσητη αφαιρούμε και το logo του REUTERS.

Ξαναλέω, δε μας πειράζει γενικά, αλλά έτσι είναι σίγουρο ότι θα μοιάζει τελείως διαφορετική φωτογραφία από την πρώτη πειραγμένη, άρα λάδι!

(Μας ξεφεύγουν κάτι κεφαλάκια Μενουμευρωπαίων στη θέση όπου πριν βρισκόταν το logo και δε θα μπορούσε ποτέ να βρίσκεται άνθρωπος, αλλά δεν το παρατηρούμε γιατί είμαστε αρχάριοι. Δεν απογοητευόμαστε, θα μάθουμε σιγά σιγά).

Τη δημοσιεύουμε με τον ίδιο τρόπο όπως περιγράφηκε παραπάνω με ακόμα μεγαλύτερη έπαρση και σιγουριά για την επιτυχία μας!

propaga3

Στάδιο 3ο:

Κάποιος χρήστης του Internet το ξανα-ανακαλύπτει, χάνει χρόνο από τη ζωή του, βάζει όλες τις φωτό μαζί και τις δημοσιεύει στο facebook με τις απαραίτητες επεξηγήσεις.
Οι φίλοι του φροντίζουν να αρχίσει το γλέντι!

Στάδιο 4ο:


Είμαστε άχρηστοι!!!

Καλύτερα να μην ξανακάνουμε photoshop για να αλλοιώσουμε εικόνες.

Ας βρούμε μια κανονική δουλειά!

Επειδή η προπαγάνδα και η βλακεία φυσικά δεν έχουν όρια, αλλά η ανοχή, η αντοχή και η υπομονή έχουν!

ΜΠΟΥΜ!

‪#‎ΟΧΙ‬ ‪#‎NO‬ ‪#‎greferendum‬


πηγή: 
eleutheriellada.wordpress.com
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54