«Ποτέ την Κυριακή» είπαν ξανά οι εμποροϋπάλληλοι

Εκατοντάδες κόσμου συμμετείχε στη διαμαρτυρία κατά τους ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου των «προαπαιτούμενων».

Παρούσα σήμερα και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας που είχε κηρύξει την 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου.

Το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και ο σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής πραγματοποίησαν αποκλεισμό καταστημάτων σε δύο τετράγωνα της Ερμού από τις 10:30 σχεδόν έως τις 2 μ.μ., οπότε συνέχισε με πορεία μέχρι το Μοναστηράκι.

Κατά μήκος της εμπορικής οδού πολλά ήταν τα λουκέτα και τα κατεβασμένα ρολά στα εμπορικά καταστήματα μέχρι το τέλος του αποκλεισμού.

Ανάμεσα στα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές ήταν το «Κατρούγκαλε – Σταθάκη ακούστε το  καλά, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά».

Παρά την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, αισθητά μειωμένη ήταν η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Αθηνάς λόγω της ζέστης και των άδειων τσέπων των πολιτών.

Στη σημερινή κινητοποίηση σχεδόν απούσα ήταν η αστυνομία, ενώ δεν υπήρξαν διενέξεις με καταναλωτές.

Αντίθετα, οι τελευταίοι διατήρησαν αλληλέγγυα στάση στους διαδηλωτές. Θετική η ανταπόκριση και από τουρίστες, μερικοί από τους οποίους τραβούσαν φωτογραφίες και ήθελαν να συμμετέχουν μοιράζοντας προκηρύξεις που ήταν γραμμένες στα αγγλικά.

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, ο οποίος ήταν μάρτυρας της αστυνομικής βίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης. Επιβεβαίωσε τα βασανιστήρια σε βάρος διαδηλωτών, που είχαν συλληφθεί, μέσα στη ΓΑΔΑ.


πηγή: efsyn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54