Δέκα ημέρες κατάληψης του ΤΕΙ Αθηνών για εκπαιδευτικές άδειες στο Νίκο Ρωμανό

Δέκα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της κατάληψης του ΤΕΙ Αθηνών.
Η Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών του κατειλημμένου Τ.Ε.Ι. Αθήνας,  ζητούν να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό για να φοιτά στο ίδρυμα
Από την Κυριακή, αλληλέγγυοι στον Ρωμανό αναρχικοί και αντιεξουσιαστές κάνουν κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας. Αίτημα τους να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό να φοιτά στο ίδρυμα. Με την ανακοίνωσή τους, οι αλληλέγγυοι στον Νίκο Ρωμανό επισημαίνουν πως πρόκειται για «κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης στους αγώνες που διαμορφώνονται και διαδραματίζονται στην παρούσα χρονική και πολιτική συγκυρία».

Κύρια αναφροά γίνεται στον Νίκο Ρωμανό, που συνελήφθη για «τη διπλή απαλλοτρίωσης στο Βελβεντό Κοζάνης» και ενώ έχει περάσει σε μια από τις σχολές του ΤΕΙ Αθηνών δεν του επιτρέπεται να φοιτήσει αν και «δικαιούται να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες για τις οποίες και κάνει αίτηση.

Παρ' όλα αυτά, οι αιτήσεις αυτές καταλήγουν στα αζήτητα, γεγονός το οποίο ωθεί τον Νίκο Ρωμανό να τις διεκδικήσει ξεκινώντας απεργία πείνας στις 10/11/2014 και μετέπειτα απεργία δίψας στις 10/12/2014». Επίσης μιλούν για τον έως τώρα αγώνα του Ρωμανού και την απεργία πείνας, που κατέληξε στην απόφαση για την ηλεκτρονική επιτήρηση.

Σημειώνουν πως παρ' όλο που ο Ν. Ρωμανός παρακολούθησε με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων ακριβώς όπως προέβλεπε η τροπολογία και «είχε το δικαίωμα με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου του 2015 να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα της σχολής του στο ΤΕΙ Αθήνας με την προβλεπόμενη ηλεκτρονική επιτήρηση», το κράτος «με την πρόφαση της υλικοτεχνικής ανεπάρκειας του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης (βραχιολάκι), καθώς και το σκόπιμα ασαφές περιεχόμενο της τροπολογίας ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για την τελική απόφαση για το αν τελικά δικαιούται ο Ν. Ρωμανός τις εκπαιδευτικές άδειες ή όχι, κωλυσιεργεί μέχρι και σήμερα τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθήσει τα μαθήματα».

Από την πλευρά της, η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου-Δημάκου ζήτησε να σταματήσει η κατάληψη. Σε δήλωσή της ανέφερε πως η κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Αθήνας γίνεται από μικρό αριθμό διαμαρτυρομένων για τον αποκλεισμό από τις εξετάσεις και τη φοίτηση του φοιτητή Νίκου Ρωμανού στο ΤΕΙ Αθήνας και «πρέπει να σταματήσει αμέσως διότι έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή όλων των λειτουργιών του Ιδρύματος».


πληροφορίες από efsyn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54