Αφέθηκαν ελεύθεροι οι αλληλέγγυοι και οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αφέθηκαν ελεύθεροι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης κι ο ταμίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, Δημήτρης Κούνης και οι αλληλέγγυοι.

Ήδη η ΑΔΕΔΥ, το ΜΕΤΑ, δεκάδες σωματεία, ενώσεις, κινήματα, φοιτητικοί συλλόγοι, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κι απλοί πολίτες, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην ΕΡΤopen και το επιχειρούμενο μαύρο.

Αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7.
Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.
Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους».

H Ανακοίνωση Εργαζομένων από την ΕΡΤ3 για την φίμωση της ΕΡΤopen :
Καταγγέλουμε την καταστολή της ελεύθερης φωνής του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤopen που αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της ΕΡΤ ενάντια στο "μαύρο". Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους προσαχθέντες και σε όλους τους συντελεστές της ΕΡΤopen. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στη φίμωση των ελεύθερων φωνών συνεχίζεται άνευ ορίων και άνευ όρων.

Όχι στις διώξεις. Να ξανανοίξει άμεσα ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤopen.

Το ΜΕΤΑ στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει οτι : Με το «καλημέρα», φαίνεται πως η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δείχνει το πρόσωπό της, θυμίζοντας το «μαύρο» στην ΕΡΤ από τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Λίγο πριν από το μεσημέρι, δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στον πομπό της «ΕΡΤopen», στο Γαλάτσι, και συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και τον ταμία της Ομοσπονδίας και μέλος του γενικού συμβουλίου του ΜΕΤΑ Δημήτρη Κούνη

H Λαική ενότητα στην ανακοινωση της αναφέρει : Δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.
Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ΕΡΤopen.




Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23/09/2015 - 17:45