Σύλλογος Φοιτητικών Κατοικιών Δουρούτης Ιωαννίνων: Όλοι στην κατάληψη της πρυτανείας την Παρασκευή 8/10

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/10 9:00ΜΜ



     Ακόμα μια φόρα γυρνάμε στα σπίτια μας για την εξεταστική και έχουμε το άγχος αν θα μας πάρουν και φέτος στις εστίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Ακόμα μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να ξανακάνουμε τα χαρτιά μας και να μπούμε σε μια διαδικασία επιλογής που ο πιο φτωχός κερδίζει. Μάλιστα σε όλο αυτό δεν λείπουν και οι εκβιασμοί από την εφορεία και τις πρυτανικές αρχές: ‘’ Άμα δεν πληρώσεις τα χρωστούμενα θα έχεις πρόβλημα με την αίτησή σου’’, ΄΄ Τώρα με την ηλεκτρονική αίτηση βλέπουν ποιος πληρώνει και ποιος όχι ’’, ‘’ Άμα συνεχίσουν οι φοιτητές να μην πληρώνουν θα τους βάλουμε τα χρέη στην εφορεία’’ , ‘’Να έχεις φέρει τα λεφτά μέχρι τέλη Σεπτέμβρη αλλιώς θα σου ακυρώσουμε την αίτηση’’ και άλλα τέτοια πολλά. Και πάλι, για ακόμα μια χρονιά σε εκατοντάδες φοιτητές θα τους ζητηθεί να παραδώσουν το κλειδί και να αδειάσουν το δωμάτιο μιας και δεν θα επιλεχθούν φέτος, χιλιάδες φοιτητές θα μείνουν εκτός όπως και πέρσι και δεν θα έχουν καν την ευκαιρία να αρχίσουν τις σπουδές τους και το πρόβλημα ενδέχεται να οξυνθεί ακόμα περισσότερο σε σχέση με πέρσι μιας και η εξαθλίωση και η φτώχια αυξήθηκαν κι’ άλλο εξαιτίας των μνημονίων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε έντομα, ποντίκια και ταυτόχρονα να διαβάσουμε για την εξεταστική.

     Ακόμα μια χρονιά η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τα χρήματα των φορολογούμενων γονιών μας για την αποπληρωμή του χρέους και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και όχι για την παιδεία, υγεία, μισθούς, συντάξεις. Αποφάσισε να αποπληρώσει τους δανειστές-τοκογλύφους και όχι να φτιάξει εστίες, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σχολεία. Αποφάσισε να αυξήσει την φορολόγηση στους ανέργους, εργαζομένους και όχι τους εργοστασιάρχες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Και εμείς πρέπει να δείξουμε κατανόηση ‘’Δεν χωράμε όλοι στις εστίες’’ , ‘’Δεν μπορούμε να σπουδάζουμε όλοι’’ , ‘’Δεν μπορούμε να δουλεύουμε όλοι’’ , ‘’Δεν χρειάζονται άλλοι επιστήμονες’’

     Σε όλη αυτή την κατάσταση η μόνη μας λύση είναι η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα προβλήματα που υπάρχουν, όσο και αυτά που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να επιβάλουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας. Κάθε μας νίκη θα είναι ένα ρήγμα σε αυτή την πολιτική των μνημονίων και της εξαθλίωσης. Να βάλουμε μπροστά και ένα ενωτικό πρόγραμμα που θα συνδέει τα δικά μας προβλήματα με αυτά όλης της κοινωνίας. Διαγραφή του χρέους: τα χρήματα να γίνουν πανεπιστήμια, σχολεία, μισθοί, συντάξεις. Έξοδος από Ε.Ε. και ευρώ μιας και το μόνο που κάνουν είναι να εγγυούνται στους τοκογλύφους ότι θα πληρώσουμε το χρέος μέχρι τελευταίου ευρώ. Κρατικοποίηση των τραπεζών ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα πλάνο ανασυγκρότησης της οικονομίας, για την εξάλειψη της ανεργίας και της φτώχειας. Κρατικοποίηση των τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο: Όποιο εργοστάσιο κλείνει επειδή δεν βγάζουν αρκετά κέρδη οι εργοδότες θα κρατικοποιείτε και θα το δουλεύουν οι εργαζόμενοι.

Κανένας να μην μείνει μόνος τους σε όλη αυτή την επίθεση που σχεδιάζουν.

Να παλέψουμε όλοι μαζί για να μην μείνει κανείς έξω από τις εστίες, να παλέψουμε κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι των 45 ευρώ, να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας στις δωρεάν σπουδές, στην στέγαση, στην εργασία.



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ-ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ 45 ΕΥΡΩ

·         ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠ’ΕΞΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

·         ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

·         ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

·         ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

·        ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

·       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/10 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 9:00

·       ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ Ζ’ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΔΟΥΡΟΥΤΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54