Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια σήμερα στις 12μμ για τους 14 απεργούς των ΑΕΙ που διώκονται

12.10.2015 

Σήμερα 12 Οκτώβρη όλοι και όλες στα δικαστήρια.

Συγκέντρωση στις 12:00 στα δικαστήρια (της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κτήριο προκάτ) για τους 14 Απεργούς των Πανεπιστημίων που διώκονται





Ψηφίσματα Αλληλεγγύης στους 14 Απεργούς των Πανεπιστημίων που διώκονται.




24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Δ.Π.Τ.Ε. ΚΑΙ 52 Ψηφίσματα Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών για τους 14 συναδέλφους διοικητικούς που διώκονται για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στα Πανεπιστήμια. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)

Αθήνα 7 Οκτωβρίου 2015

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12-10-2015 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στη συνεδρίαση του στις 5 Οκτώβρη 2015 αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του στις δικαστικές-συνδικαλιστικές διώξεις που υφίσταται ο κλάδος μας, με την παραπομπή σε δίκη τριών μελών του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, οκτώ (8) διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και τριών (3) του ΕΜΠ, με την κατηγορία της “μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση η οποία έκρινε την 48ωρη απεργία μας που είχε προκηρυχθεί στις 25-26 Νοεμβρίου 2015 στα πλαίσια του μακρόχρονου και δίκαιου αγώνα μας για την επάνοδο στα ιδρύματα των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων, ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ για τυπικούς λόγους. (βλέπε σχετικό ψήφισμα – καταγγελια της ΟΔΠΤΕ).

Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε με αγωνιστικότητα στις εν λόγω διώξεις που φαλκιδεύουν αναφαίρετα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα και στοχεύουν στον εκφοβισμό και στην καθυπόταξη των εργαζομένων για να περάσουν οι ακραία αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και να συγκεντρωθούν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων την Δευτέρα 12 Οκτώβρη 2015, στις 09.00π.μ. ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, για να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων που δικάζονται και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Παπαδόπουλος Σάββας        Γρηγοριάδης Νικόλαος

ΑΔΕΔΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6-10-2015

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εργαζομένων σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ ΕΜΠ, καθώς και στους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που παραπέμπονται σε δίκη τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, διωκόμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν με σθένος το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Η δίωξή τους στρέφεται ενάντια στο σύνολο των απεργών και στην αγωνιζόμενη ακαδημαϊκή κοινότητα, εντάσσεται σε μία ευρύτερη επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων που δόθηκαν ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα και στις μνημονιακές πολιτικές γενικότερα. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση δίωξης. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων υποθέσεων εναντίον πανεπιστημιακών, εργαζομένων και φοιτητών που διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση, τους τελευταίους μήνες.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και δηλώνει τη ρητή αντίθεσή της στις διώξεις αυτές.

• Ζητά να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και γενικότερα η ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ζωής, της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης

• Καταγγέλλει τις διώξεις ενάντια στους εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ως αντισυνδικαλιστικές και πολιτικές

• Καλεί όσους συναδέλφους και όσες συναδέλφισσες βρίσκονται στην Αθήνα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους συλλόγους ΔΕΠ και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, στα Δικαστήρια Ευελπίδων (Η’ Μονομελές Πλημ/κείο) τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

adedy.gr

Ο.Λ.Μ.Ε.

Αθήνα, 07/10/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 διοικητικών υπαλλήλων, για τη συνδικαλιστική τους δράση την περίοδο της μεγάλης απεργίας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Πρόκειται για εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και του προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που καταγγέλλονται ως ηθικοί αυτουργοί σε «παρακίνηση» απεργίας και  παραπέμπονται σε δίκη στις  12 Οκτωβρίου 2015.

Οι συνάδελφοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους»

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., σημειώνουμε ότι  οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η δίωξη των προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στο σύνολο των απεργών, σε μια πορεία ποινικοποίησης των αγώνων που δόθηκαν ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο τομέα.

Οι διώξεις αυτές αντικειμενικά στοχεύουν στη φίμωση των εργαζομένων απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων που καταστρατηγούν βασικά εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών υπαλλήλων είναι αγώνας υπεράσπισης των ταξικών αγώνων και του συνδικαλιστικού κινήματος, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στις μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., εναντίον του κόσμου της εργασίας.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους διωκόμενους.

  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης και την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τους.

  • Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

  • ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
  • Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ-ΤΕΛΕΜΕ                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ 

olme

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-Ψήφισμα Συμπαράστασης

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη συμμετοχή τους στην μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις. Οι συνάδελφοι-απεργοί κατηγορούνται «ως υπαίτιοι ότι με πρόθεση δεν συμμορφωθήκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία της 25ης και 26ης Νοεμβρίου 2013.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09:00 πμ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους συναδέλφους και ζητάμε την παύση κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

  • Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου και ώρα 9π.μ.
  • www.oyoaed.gr
ΔΟΕ

Aθήνα 8/10/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος διοικητικών υπαλλήλων, για τη συνδικαλιστική τους δράση την περίοδο της μεγάλης απεργίας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Πρόκειται για εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και του προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που καταγγέλλονται ως ηθικοί αυτουργοί σε «παρακίνηση» απεργίας και παραπέμπονται σε δίκη στις  12 Οκτωβρίου 2015.

Η δίωξη των προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στο σύνολο των απεργών, σε μια πορεία ποινικοποίησης των αγώνων που δόθηκαν ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο τομέα. Οι διώξεις αυτές αντικειμενικά στοχεύουν στη φίμωση των εργαζομένων απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων που καταστρατηγούν βασικά εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους και δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή του στις διώξεις αυτές.

·Απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και γενικότερα η ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ζωής,

της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης.

·Καταγγέλλει τις διώξεις ενάντια στους εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων

ως αντισυνδικαλιστικές και πολιτικές.

·Καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες

να πάρουν μέρους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τους στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων

τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΚΙΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ              ΦΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

www.doe.gr/

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



Ν. ΣΜΥΡΝΗ  9 Σεπτεμβρίου  2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ουμνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ ΖΕΤΤΑ               ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

syllogospensmyrnis



afisa_synel.jpg

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


12 Σεπτεμβρίου 2015

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εργαζομένων σε ΕΜΠ και  ΕΚΠΑ!

Το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζει τη συμπαράστασή στους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ ΕΜΠ, καθώς και στους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που παραπέμπονται σε δίκη στις 12 Οκτωβρίου 2015 διωκόμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν με σθένος το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Η δίωξή τους στρέφεται ενάντια στο σύνολο των απεργών και της αγωνιζόμενης ακαδημαϊκής κοινότητας, σε μια καταφανή πορεία ποινικοποίησης αγώνων που δόθηκαν ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση δίωξης. ‘Ερχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων υποθέσεων εναντίον πανεπιστημιακών, εργαζομένων και μελών της φοιτητικής κοινότητας που διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση, τους τελευταίους μήνες.

Το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και δηλώνει τη ρητή αντίθεσή του στις διώξεις αυτές.

• ζητά να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και γενικότερα η ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ζωής, της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης

• καταγγέλλει τις διώξεις ενάντια στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Συλλόγων ως αντισυνδικαλιστικές και πολιτικές

• αποφασίζει να διαθέσει συμβολικό χρηματικό ποσό (100 ευρώ) για την κάλυψη μέρους των δικαστικών εξόδων των κατηγορούμενων εργαζομένων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ

• καλεί όσους συναδέλφους και όσες συναδέλφισσες του Πανεπιστημίου μας βρίσκονται στην Αθήνα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους άλλους συλλόγους ΔΕΠ και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, στα Δικαστήρια Ευελπίδων (Η’ Μονομελές Πλημ/κείο) τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9 π.μ.

Το Κ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ

forum.aegean.gr

Σύλλογος Π.Ε. Κερατσινίου - Περάματος 'Νίκος Πλουμπίδης' 

23/09/2015                                                             

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Ο Σύλλογος Π.Ε. Κερατσινίου - Περάματος 'Νίκος Πλουμπίδης' καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00μμ στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν δια πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας, καθώς και ενάντια στο νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες/ους τις/ τους συναδέλφους μας που διώκονται.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                                ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΤΙΣΤΑΣ

spe-ploumpidis.blogspot.gr

 Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ ΑΕΙ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ ΑΕΙ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναιαπαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μέλη ΕΔΙΠ και σε όλους τους
    συναδέλφους διοικητικούς που διώκονται.


  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι
    κατηγορίες σε βάρος τους.


  • Καλούμε σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού
    Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

           Η Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Χ. Ντελοπούλου                      Ι. Χαμόδρακας



apergoiaei.wordpress

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 διοικητικών υπαλλήλων, για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Η κατηγορία είναι ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι διωκόμενοι είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013: του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους διωκόμενους.

  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης και να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                  ΓΕΩΡΓΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

b-elme-evrou.blogspot.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

                                                                                                                          Αθήνα, 25-9-2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναιαπαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

·Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠ

και σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται

·Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΠΠΑ ΝΤΙΝΑ               ΓΡΑΦΟΥ ΜΑΤΙΝΑ 

sylaristotelis

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

25/ 9 / 2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς των Πανεπιστημίων που διώκονται.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 διοικητικών υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια. Οι 14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ουμνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ           ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών 

25/9/2015

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους 14 εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π) οι οποίοι διώκονται για την συμμετοχή τους στην απεργία της 25ης και 26ης Νοεμβρίου 2013. Οι εργαζόμενοι κατηγορούνται «..ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν..» προς την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο κήρυξε παράνομη την απεργία την 25 και 26 Νοεμβρίου 2013 και «…απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων μελών των συλλόγων τους…». Πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μετά το τέλος της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας, της οποίας η δεύτερη καλύφθηκε από απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία.

Ο σύλλογος μας αντιτίθεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων ενώ θα συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες συντονισμού με τους εργαζόμενους των υπολοίπων Ερευνητικών Κέντρων και Πανεπιστημίων για τη διεκδίκηση μιας ζωής με αξιοπρέπεια απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλεται στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Το Δ.Σ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση σε σύσκεψη, την Πέμπτη, 1/10/2015, 4:00 μμ, στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, προκειμένου να συζητηθεί και να συναποφασιστεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης για τη στήριξη των διωκόμενων απεργών και για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O Πρόεδρος                        Ο Γενικός. Γραμματέας

Δημήτρης Κάσσης                       Παναγιώτης Τραχαλάκης

apergoiaei

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Η ΕΛΜΕ HΛΕΙΑΣ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ουμνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

  • Καλούμε σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΣΜΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ                ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

elmeilei

 

Α ΕΛΜΕ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Η A’ ΕΛΜΕ  Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.



Οι 14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 π.μ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση. Η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

· Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

· Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

· Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

 

 

Για το Δ.Σ  της  Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ         ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ





ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Άλιμος, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

  • Καλούμε σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

  • elmenath


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ                      Σ.ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Iονίου Πανεπιστημίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου, συνεδρίασε στις 28/9/2015 και ομόφωνα συμφώνησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την δίωξη 14 συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ, επειδή δε συμμορφώθηκαν με την δικαστική απόφαση της 25ης Νοεμβρίου 2013, με την οποία κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους, αλλά όχι καταχρηστική, η 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία για τις 25-26 Νοεμβρίου 2013. Κατηγορούνται ναι μεν, αλλά να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία, μετά την δικαστική απόφαση, την ίδια κιόλας ημέρα, ανακάλεσε την απεργιακή κινητοποίηση για την δεύτερη ημέρα (26η Νοεμβρίου 2013). Για την ημέρα αυτή (26 Νοεμβρίου), 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Είναι προφανές ότι οι διώξεις αυτές έχουν ως στόχο την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Αποβλέπουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, ώστε να αποδεχτούμε την κατάργηση των με σκληρούς αγώνες κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων μας και της συνδικαλιστικής μας δράσης. Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους συναδέλφους και δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας στην ελεύθερη λειτουργία των σωματείων μας, από τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και από τη διασφάλιση του δικαιώματός μας στην εργασία.

Για το Δ.Σ.

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Α Σ Τ Ω Ν (Ε.Τ.Ε.Π.)

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Α Θ Η Ν Ω Ν

ΣΟΛΩΝΟΣ 104 – ΑΘΗΝΑ 106 80

Αθήνα, 29/9/2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Ε.Τ.Ε.Π. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλει τις απαράδεκτες δικαστικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον 14 συναδέλφων εκπροσώπων εργαζομένων στα Πανεπιστήμια.

Καταγγέλλουμε τις διώξεις αυτές ως συνδικαλιστικές:

  • Ενάντια σε εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων

  • Ενάντια στη λειτουργία Συλλογικών Οργάνων και την ελεύθερη έκφραση εργαζομένων.

Στις 12/10/2015 δικάζονται 8 μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, 3 μέλη των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του ΕΜΠ, καθώς και 3 μέλη της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικά, οι συνάδελφοι του ΕΚΠΑ διώκονται ως μέλη των προεδρείων 3 Γεν. Συνελεύσεων του Συλλόγου τους (22,26,28/11/2013) κατά τη διάρκεια του πολύμηνου απεργιακού αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Κατηγορούνται«..ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν..» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία της 25ης και 26ης Νοεμβρίου 2013 και«…απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων μελών των συλλόγων τους…».

Οι διώξεις αυτές αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας ενάντια στην ανεργία και την ημιαπασχόληση. Προφανώς, στο Πανεπιστήμιο της αγοράς δε χωράνε συνδικαλιστικές ελευθερίες, διεκδικήσεις και δικαιώματα για εργαζόμενους και φοιτητές.

Οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων δεν κρύβουν κανένα δόλο, αλλά αντίθετα αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής συμβαδίζει με την καταστολή και την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Τέτοιες διώξεις έχουν στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων και προβάρουν τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με κατεύθυνση τον περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση της εργοδοτικής ασυδοσίας. Προετοιμάζουν το έδαφος για την ηπιότερη αντίδραση στην επιβολή των επερχόμενων μνημονιακών αντιλαϊκών μέτρων. Η οργανωμένη και συντονισμένη λαϊκή αντίδραση είναι ο φόβος τους.

Χρόνια τώρα οι προηγούμενες κυβερνήσεις έσερναν στα δικαστήρια αγωνιζόμενους απεργούς της κοινωνίας μας. Η νέα συγκυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την ευθύνη ώστε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια. Αλλιώς, θα είναι και αυτή εξίσου υπεύθυνη ως συνεχιστής τέτοιων αντεργατικών μεθοδεύσεων.

  • Απαιτούμε άμεσα την μόνιμη άρση των παραπάνω διώξεων.

  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα διωκόμενα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

  • Συμμετέχουμε ενεργά στις κοινές δράσεις-εκδηλώσεις και συμπορευόμαστε στον αγώνα.

  • Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στην ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.

  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και φοιτητές, ατομικά και συλλογικά, να καταδικάσουν τη δίωξη, ώστε να γίνει σαφές ότι τέτοιου είδους προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων θα αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Για το σκοπό αυτό, τη Δευτέρα 12/10/2015 καλούμε όλα τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π. του ΕΚΠΑ σε:

  • ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 π.μ. – 3 μ.μ.

  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ώρα 12 μ., στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων(Η΄ Μονομελές Πλημ/κείο)

Για το Δ.Σ.

 apergoiaei

 Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Θεσ/νίκη 29/9/15


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις στα Πανεπιστήμια. Οι 14 συνάδελφοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου. Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας.

• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μέλη ΕΔΙΠ και σε όλους τους συναδέλφους διοικητικούς που διώκονται.
• Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι
κατηγορίες σε βάρος τους.


H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΣΙΟΥ Δ.                ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΔΟΥ Μ.

aelmethe.site

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»

Μολάοι,30/09/15

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» καταγγέλλει την

ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων μας για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη

απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.



14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι:

«με πρόθεση δε συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη

την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους

καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών

υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ. στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών

Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του

Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ

του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ουμνημονίου

από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην

εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες

μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών,ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των

αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν

αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της

εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

syllogosgritsos

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Λιβαδειά 30-09-2015

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 διοικητικών υπαλλήλων, για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Η κατηγορία είναι ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι διωκόμενοι είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013: του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους διωκόμενους.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης

και να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Γιάννης Πάγκαλος                 Κώστας Χρυσαφόπουλος

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΠΑ

1/10/2015

Καταγγέλλουμε την πρακτική της Διοίκησης σε ότι αφορά τους παιδικούς σταθμούς.Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων.

Καλούμε σε συντονισμό γονείς, απολυμένους και εργαζόμενους προκειμένου να παρθούν πίσω οι απολύσεις και οι παιδικοί σταθμοί να λειτουργήσουν όπως αξίζει στα παιδιά, κι όχι με βάση μελέτες «εξορθολογισμού» που υποβιβάζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Καλούμε σε συζήτηση για το ζήτημα και σε παράσταση διαμαρτυρίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων συναδέλφων μας. Καταγγέλλουμε την πολιτική της Διοίκησης απέναντί τους, η οποία αρνείται την κάλυψη εκ μέρους τους πάγιων και διαρκών αναγκών. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας ενάντια στα εκβιαστικά διλήμματα και την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων που έρχονται ως συνέπεια των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οποίες η διοίκηση του Πανεπιστημίου, το υπουργείο Παιδείας και οι κυβερνήσεις γενικότερα, εφαρμόζουν. Στο πανεπιστήμιο-επιχείρηση δε χωρά το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Σε ότι αφορά τη δίκη 14 συναδέλφων μας και, συνολικά, της μεγάλης απεργίας μας των 3,5 μηνών του 2013 που κατάφερε να νικήσει και να φέρει πίσω στη δουλειά όλους εκείνους από μας που ήμασταν διαθέσιμοι, στις 12/10:


-Καταγγέλλουμε το 3ο μνημόνιο που επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση και υπαγορεύει διώξεις και κατάργηση δικαιωμάτων.

-Καταγγέλλουμε όλους εκείνους τους “πρόθυμους”, εντός και εκτός ΕΚΠΑ, που συμμετείχαν στοστήσιμο των διώξεων με καταθέσεις και κινήσεις τους, σε όποιον κλάδο και Ίδρυμα κι αν ανήκουν.

Είναι γνωστός άλλωστε ο ρόλος τους, οι απόψεις τους και οι πρακτικές τους το διάστημα της απεργίας αλλά και πριν από τον Σεπτέμβρη του 2013. Είναι επίσης γνωστό και το “στρατόπεδο” που έχουν διαλέξει τα τελευταία χρόνια. Ήταν πάντα οι “εντολοδόχοι” των εκάστοτε κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από τη θέση από την οποία τις υπηρετούσαν. Άλλοι από πιο “χαμηλά” και άλλοι από πιο “ψηλά”, όλοι όμως ταγμένοι στην πραγμάτωση των σχεδίων των “αφεντικών” τους.

-Δηλώνουμε ότι:

ΑΝ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,

ΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ,

ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΑΝ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,

ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΟΙ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΤΩΝ ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ, ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ, ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΓΣ, ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΜΑΖΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ.

ΜΑΖΙ ΔΙΩΚΟΜΑΣΤΕ.

Προχωράμε στις παρακάτω δράσεις:

-Εκδήλωση-σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων, εργαζομένων, κ.α. από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με θέμα τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και το συντονισμό μας απέναντι στη δίκη των συναδέλφων μας, την Τρίτη 6/10 στις 5.00 μ.μ. στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου.

-Στάσεις εργασίας Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 12.00-15.00, με παρεμβάσεις στα κτηριακά συγκροτήματα του ΕΚΠΑ για την ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

-Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη, στις 12.30, με αίτημα την άμεση παύση της δίωξης της απεργίας μας.

-Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, 11.30 στο κτήριο Κ. Παλαμάς.

-Απεργία τη Δευτέρα, 12/10, και συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 12.00.

-Παράλληλα, προχωράμε στη συλλογή υπογραφών για την υπεράσπιση των συναδέλφων μας και του δικαιώματος στην απεργία, καθώς και στην έκδοση αφίσσας μαζί με συλλόγους εργαζομένων-φοιτητών του ΕΚΠΑ. Καλούμε όλους και όλες, εντός και εκτός ΕΚΠΑ, να δηλώσουν συμμετοχή στον κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης των συναδέλφων μας.

Το Προεδρείο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ  

Αθήνα, 1– 10 – 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ αλληλεγγύης στους απεργούς των πανεπιστημίων που διώκονται

Οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες των Πανεπιστημίων πριν ακριβώς 2 χρόνια ξεκίνησαν μια απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις πολλών εκατοντάδων εργαζόμενων. Μια απεργία που πήρε πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά ως προς τη διάρκεια και τη μαχητικότητα, ως προς τις μορφές και το περιεχόμενο του αγώνα. Αυτός ο αγώνας ενεργοποίησε πολλές μορφές καταστολής από την κρατική μηχανή και τρόπους αντιμετώπισης του κινήματος απέναντί του.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου έγινε γνωστή η δίωξη 14 εργαζομένων στα Πανεπιστήμια. Οι απεργοί κατηγορούνται «ως υπαίτιοι ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η ποινικοποίηση των απεργιών και ευρύτερα των ταξικών και κοινωνικών αγώνων και η απόπειρα τρομοκράτησης και πειθάρχησης των αγωνιζόμενων εργαζομένων, μας βρίσκουν αντίθετους και θα σταθούμε στο πλευρό των διωκόμενων διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

Ευαγγελία Αντωνίου             Σαχινίδης Αλέξανδρος

https://apergoiaei.wordpress.com/

Δ΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

1/10/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Η Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Δεκατέσσερις συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Είναι τυχαίο  ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου; Μήπως τελικά στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να εμποδιστούν διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικών αγώνων;

·Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

·Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

·Καλούμε σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ          ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ



ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

“ 20 χρόνια, 1995 – 2015, αγώνες κι ιστορία,

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”

Άνω Λιόσια, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου,

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια. Είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του ΕΜΠ. Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση. Η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ουμνημονίου από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών και στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

·Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

·Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους. Καταγγέλλουμε τις διώξεις ενάντια στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Συλλόγων ως αντισυνδικαλιστικές και πολιτικές.

·Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και γενικότερα η ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ζωής, της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης.

·Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

Ο πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

Χρήστος Κουρνιώτης           Ζαρίφης ΜΙτσιλέγγας

elme-alzefy

PANTEIOS-Ψήφισμα_2-10-2015.jpg

Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ

2 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Πανελλήνιος σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Οι 14 συνάδελφοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του «ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου. Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών. Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της διάλυσης του δημόσιου τομέα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μέλη ΕΔΙΠ και σε όλους τους συναδέλφους διοικητικούς που διώκονται.

Γνωρίζουμε πολύ καλά εξ ιδίας πείρας, αφού έχουμε κι εμείς ως σωματείο πολλές διώξεις με την κατηγορία «ότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» ότι σε εποχές που ο δημόσιας τομέας πρέπει να γίνει ο μηχανισμός εφαρμογής ακραίων επιλογών λιτότητας, θα ποινικοποιούνται οι αγώνες αλλά και κάθε συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΤΟ Δ.Σ

apergoiaei

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2/10/2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΨΗΦΙΣΜΑ

αλληλεγγύης στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που διώκονται

ΑΝ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,

ΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ,

ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΤΟΤΕ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ - ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΟΙ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ 14 συναδέλφων εργαζομένων στα Πανεπιστήμια. Οι απεργοί κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26ηΝοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους», και

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ

·Στεκόμαστε απέναντι

σε κάθε δίωξη υπέρ της εφαρμογής των αντιεργατικών μέτρων και των μνημονίων.

· Δηλώνουμε περήφανοι για την ένταση, τη διάρκεια, την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση και τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της απεργίας των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις Γενικές Συνελεύσεις, τα πρωτόγνωρα επίπεδα αυτό-οργάνωσης, τη μαζική και συλλογική αντίσταση στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΜΑΖΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΔΙΩΚΟΜΑΣΤΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχει στη Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συναδέλφους μας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτίριο ΠΡΟΚΑΤ)

12 Οκτωβρίου, 12.00 το μεσημέρι

Το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ελευσίνα 5-10-2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναιαπαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠ και σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ       ΑΡΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

syllogikadytatt 

 

Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

« Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

5/10/15

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναιαπαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

·Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠ

και σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται



Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος              Η Γ. Γραμματέας

Αγαπητός Θ.                 Αλβανούδη Ζ.

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παλλήνη 5/10/2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχήτους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναιαπαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός καισιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

·Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠ

και σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται

·Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Η πρόεδρος            Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή            Πάνος Μιχαλόπουλος

eelmeanatt

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται και δικάζονται στις 12/10. ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γεν. Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκειμένου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ουμνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΓΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Χανιά 6 – 10 - 2015

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους Διοικητικούς των Πανεπιστημίων

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΠΑ – ΕΜΠ

Στις 12 Οκτώβρη 2015 δικάζονται στην Αθήνα 14 διοικητικοί υπάλληλοι για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια. (11 απο το ΕΚΠΑ και 3 απο ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.), ο πρόεδρος, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος του Κ.Σ. και ο Ειδικός γραμματέας.

Διώκονται ποινικά με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με την δικαστική απόφαση της 25ης Νοεμβρίου 2013, η οποία έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους, αλλά όχι καταχρηστική, την 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία για τις 25-26 Νοεμβρίου 2013. Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις
28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).


Η απεργιακή κινητοποίηση για την οποία διώκονται ήταν κομμάτι του μεγάλου απεργιακού αγώνα διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι αγωνίζονταν ενάντια στη διαθεσιμότητα 1150 διοικητικών υπαλλήλων από τα οκτώ μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, που απειλούνταν άμεσα με απόλυση. Ήταν ένας αγώνας πέρα για πέρα δίκαιος που υπερασπίστηκε την δουλειά εκαντοντάδων εργαζομένων αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις αυτές, έχουν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, υπονομεύουν ανοιχτά την ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργία των σωματείων μας και το δικαίωμά μας στην αντίσταση και τον αγώνα ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και την ποινικοποίηση των αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση των αφεντικών, της τρόικας που έγινε κουαρτέτο, ενάντια στο νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Οι διώξεις των 14 απεργών, δεν θα περάσουν! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες/ους τις/τους συναδέλφους μας που διώκονται. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και της συνδικαλιστικής μας δρ0άσης και θα υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην αντίσταση.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Κληρονόμου Ντίνα             Σακελλαρίδης Αθανάσιος

daskhan

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου

6/10/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για τη δίωξη των 14 διοικητικών ΑΕΙ



H ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις στα Πανεπιστήμια. Οι 14 συνάδελφοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν σ υ μ μ ο ρ φ ώ θ η κ α ν » προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων σ υ μ π α ρ α σ ύ ρ ο ν τ α ς στην α π ο χ ή τους αυτή και την π λ ε ι ο ν ό τ η τ α των δ ι ο ι κ η τ ι κ ώ ν υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους ». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ- ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.



Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν της αντιδημοκρατικής πράξης δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες και ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο. Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου.



Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης. Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.



• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μέλη ΕΔΙΠ και σε όλους τους συναδέλφους διοικητικούς που διώκονται.

• Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ              ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ

www.elmeher.gr

ΕΛΜΕ Ημαθίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Βέροια 6/10/2015

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί

για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ουμνημονίου.

Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να εμποδιστούν παραπέρα διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν

αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

1. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

2. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                    ΜΟΣΧΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

elmeimathias

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καλαμάτα, 6-10-2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές .

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ουμνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Το Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Οι 14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 π.μ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Εκτός του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες και προς τη νομική τους συγκρότηση. Η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

• Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ             Σ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

Αθήνα, 07/10/2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Η απεργία των διοικητικών των Πανεπιστημίων ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια τις τελευταίες δεκαετίες με διάρκεια 3,5 μηνών. Πάλεψαν για το αυτονόητο μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που έδιναν και δίνουν τη μάχη ενάντια στα μνημόνια. Δύο χρόνια μετά τον αγώνα τους οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων σέρνονται στα δικαστήρια γιατί οι εφαρμοστές των μνημονίων εκδικούνται τη νίκη των εργαζομένων, γιατί δεν θέλουν να αντισταθούμε στα νέα μνημόνια που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠ

και σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Η πρόεδρος             Η γεν. Γραμματέας

Αδριανή Προκόπη             Αιμιλία Τσαγκαράτου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 07-10-2015

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη στις 12 Οκτώβρη 2015 μελών της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και Διοικητικού Προσωπικού κι Εργαζομένων ΙΔΑΧ – ΙΔΟΧ του ΕΜΠ, επειδή «δεν συμμορφώθηκαν με πρόθεση» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έσερναν στα δικαστήρια τους αγωνιζόμενους απεργούς ναυτεργάτες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στο μετρό, έστηναν αγροτοδικεία και μαθητοδικεία. Είναι φανερό ότι η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων πάει χέρι - χέρι µε την καταστολή και την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Τέτοιες διώξεις προετοιμάζουν και ενισχύουν τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, στην κατεύθυνση περιορισμού ή και πλήρους κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τη μία και στην κατεύθυνση ενίσχυσης της προστασίας των εργοδοτών είτε αυτοί είναι το κράτος είτε είναι βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες από την άλλη.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΑ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αναλάβει την ευθύνη να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των εργαζομένων στα πανεπιστήμια. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι και αυτή η κυβέρνηση εξίσου υπεύθυνη.

Το πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε και παλεύουμε δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο της αγοράς που δε χωρά συνδικαλιστικές ελευθερίες, διεκδικήσεις, δικαιώματα για φοιτητές και εργαζόμενους.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ                               ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ &’ ΙΟΝΙΟΥ

Πάτρα 7/10/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μέλη ΕΔΙΠ και σε όλους τους
συναδέλφους διοικητικούς που διώκονται.


Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι
κατηγορίες σε βάρος τους.


Ο Πρόεδρος                       Η Γενική Γραμματέας

Μάριος Καραθανάσης      Γιώτα Στεργιοπούλου

 seaddepin.blogspot

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής ομόφωνα καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις στα Πανεπιστήμια. Οι 14 συνάδελφοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης. Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας .

· Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μέλη ΕΔΙΠ και σε όλους τους συναδέλφους διοικητικούς που διώκονται.

· Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

ΤΟ ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σκαρπαλέζος     Δημήτρης Κλεφτοδήμος

emdydas-attikis.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 7-10-2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

O Σύλλογος εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια και στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική αμφισβήτηση του δικαιώματος στην απεργία , η δίωξη και καταστολή κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης αποτελεί πάγιο χαρακτηριστικό όλων των κυβερνήσεων, που υπηρετούν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές. Η τυπική αστική νομιμότητα βάσει της οποίας το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται, αίρεται στο πλαίσιο ενός διαρκούς καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή των μνημονίων από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

  • Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, αίθουσα προκάτ, Δευτέρα 12/10, 12:00.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Αντώνης Θεοχάρης                  Γαβριήλ Ιωαννίδης



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

Άνω Λιόσια 8.10.2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναιαπαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

·Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠ και σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται

·Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                   ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ

www.p-e-filis.gr



Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη

συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα

Πανεπιστήμια, οι οποίοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν

συμμορφώθηκαν»προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την

25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων

συμπαρασύροντας στην αποχήτους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων,

μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών

Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου

Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του

Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού

Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων,

απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι τοσύνολο των

απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι

απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε

την απεργία παράνομηκοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του

ωραρίου, ενώ στις 26Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη

απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό

του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθείπροκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός

καισιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του

κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού

περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις

κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η

τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της

πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής

άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των

αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο

κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο

μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠ

και σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Η Γ.Γραμματέας

Μαριόλης Δημήτρης             Σπηλιοπούλου Κατερίνα 

a-athinon.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Μαρούσι – 10 – 2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους 

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη

συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα

Πανεπιστήμια, οι οποίοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν

συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την

25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων

συμπαρασύροντας στην αποχήτους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων,

μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών

Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου

Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του

Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού

Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων,

απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των

απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι

απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε

την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του

ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη

απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό

του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά

πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του

κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού

περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις

κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η

τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της

πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής

άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των

αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο

κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο

μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠ

και σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ                                          Γ.  ΚΟΚΚΙΝΟΜΗΛΙΩΤΗΣ


syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Σωτηρίου”

8-10-15

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Ο Σύλλογος Π.Ε. "K. Σωτηρίου" καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00μμ στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν δια πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης -όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας, καθώς και ενάντια στο νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες/ους τις/ τους συναδέλφους μας που διώκονται.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κώστας Τουλγαρίδης                      Ιωάννης Ρούπας

www.syllogosksotiriou

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Έδεσσας καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

14 διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου, που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ.

Οι εργαζομένοι, που διώκονται, είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους που διώκονται.

  • Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των εργαζομένων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΕΔΕΣΣΑΣ

Η Πρόεδρος                  Η Γενική Γραμματέας

Λαμπρίδου Μαρία                  Διαμαντίδου Ευγενία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ»

Βόλος 8/10/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 συναδέλφων μας για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις 14 συνάδελφοι κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: «με πρόθεση δε συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 09.00 πμ. στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κώστας Πολύζος                            Απόστολος Μούσιος



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Αγ. Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Το Δ.Σ. του συλλόγου Εκαπιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοικατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν»προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχήτους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι τοσύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναιαπαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομηκοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθείπροκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός καισιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές και να αποκατασταθεί η ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου εις βάρος της εργατικής τάξης –όπως άλλωστε ισχύει και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα.

 Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους μέλη ΕΔΙΠκαι σε όλους τους εργαζόμενους διοικητικούς που διώκονται

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη                                     Άννα Μάγια Σταυροπούλου 

www.syllogosperiklis.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΥ «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Δάφνη, 8 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Μακρυγιάννης» καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις στα Πανεπιστήμια. Οι εργαζόμενοι κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δε συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Πέραν του αυθαίρετου χαρακτήρα της δίωξης των προεδρείων των Γ.Σ., οι διώξεις είναιαπαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση: η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο.

Η συστηματική παραβίαση της «συνήθους αστικής νομιμότητας» αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που έχει συγκροτηθεί προκείμενου να εφαρμοστούν διά πυρός και σιδήρου οι μνημονιακές πολιτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου.Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών, ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνωναποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που διώκονται
Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Το Δ.Σ 

syllogosmakrygiannis.gr

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ "ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ”

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 9/10/2015



Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους

για τη συμμετοχή τους στην απεργία στα Πανεπιστήμια το 2013

Καταγγέλλουμε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους

στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια, οι οποίοι

κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν»προς την απόφαση του

δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και

«απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχήτους αυτή και την

πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι στην πλειονότητά τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι τοσύνολο των απεργών.

Η απεργία των διοικητικών των Πανεπιστημίων ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια τις τελευταίες δεκαετίες με διάρκεια 3,5 μηνών.

Πάλεψαν για το αυτονόητο μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που έδιναν και δίνουν τη μάχη ενάντια στα μνημόνια.

Δύο χρόνια μετά τον αγώνα τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων σέρνονται στα δικαστήρια γιατί οι εφαρμοστές των μνημονίων εκδικούνται τη νίκη των εργαζομένων, γιατί δεν θέλουν να αντισταθούμε στα νέα μνημόνια που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου.

Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής ταξικής άρνησης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ                         ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΟΓΑ

 http://www.rfp.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Αθήνα Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους εκπροσώπους των

Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και ΙΔΑΧ – ΙΔΟΧ ΕΜΠ, καθώς και στους εκπροσώπους των

Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού

Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που παραπέμπονται σε δίκη τη Δευτέρα, 12Οκτωβρίου 2015

διωκόμενοι για τον αποφασιστικό τους αγώνα ενάντια στα μνημονιακά σχέδια για απολύσεις και

περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών από την εποχή της

πολύμηνης απεργίας τους και κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν με σθένος το αναφαίρετο δικαίωμα

στην εργασία και το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες διώξεις εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν ως

στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και την ποινικοποίηση του ελεύθερου φρονήματος των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων τη

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:00π.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ



www.osype.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11/10/2015 - 20:24