Η ΟΙΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται απόψε στην Αθήνα - ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ώρα 7.00 μ.μ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ

 

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ «ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΟΦΩΝ»

 

Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου που συμφώνησε με τους δανειστές της χώρας, προχωρά στη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου που φέρνει  νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Με το νομοσχέδιο:


·      Έρχονται νέα φορολογικά μέτρα, ενώ διατηρείται και ο ΕΝΦΙΑ.

·      Καταργούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου 4336/2015 (νόμος για ΚΕΠΑ & ΑΜΕΑ), καταργείται η επαναχορήγηση σύνταξης σε ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, αναστέλλεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος κλπ.

·      Προβλέπονται αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, με μείωση των επικουρικών συντάξεων, οδηγώντας έτσι σε άμεση κατάρρευση των επικουρικών ταμείων και του ΜΤΠΥ.

·      Προωθούνται ιδιωτικοποιήσεις, όπως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, απαλλάσσοντας τους επενδυτές – αγοραστές από τα χρέη.

Ταυτόχρονα, το «πόρισμα σοφών» για το Ασφαλιστικό, δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις μας. Το πόρισμα προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής ασφάλισης και τη μετεξέλιξή της σε κεφαλαιοποιητική, με τη συνεχή φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Η πρόταση της «επιτροπής» προβλέπει την εισαγωγή ατομικού κεφαλαιοποιητικού συστήματος, την πλήρη ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών, θεσμοθετεί την αρχή των συγκεκριμένων εισφορών και των αβέβαιων παροχών, την αποχώρηση του κράτους από τις δαπάνες της κοινωνικής ασφάλισης, την ενοποίηση κύριας και επικουρικής σύνταξης, καθώς και των εφάπαξ, την αύξηση των χρόνων εργασίας και τη χορήγηση εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια. Το τελικό ποσό της σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση το προσδόκιμο ζωής και τον τελικό αριθμό ετών που απασχολήθηκε ο ασφαλισμένος. Προτείνεται επίσης, ο επανακαθορισμός και των συντάξεων που δίνονται σήμερα με βάση το νέο σύστημα. Με αυτό τον τρόπο, οδηγούμαστε στην κατακόρυφη μείωση όλων των συντάξεων και καταργείται οριστικά ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και το σύνολο του ελληνικού λαού πρέπει με τους αγώνες μας  να αποτρέψουμε  τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και να αγωνιστούμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα κατοχυρώνει και θα διευρύνει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας  δικαιώματα και θα εγγυάται τις παροχές μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΙΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους και σωματεία στα συλλαλητήρια που οργανώνονται την Παρασκευή 16/10/2015 από τα συνδικάτα και άλλους κοινωνικούς φορείς και στην Αθήνα - ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ώρα 7.00 μ.μ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54