Πανδραμινό συλλαλητήριο για τη διάσωση του νοσοκομείου την Πέμπτη 22 Οκτώβρη

Πανδραμινό συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Δράμας πραγματοποιούν εργαζόμενοι και φορείς της πόλης, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 12 το μεσημέρι.

Αιτήματα η δημόσια και δωρεάν υγεία προς όλους, η αναβάθμιση του νοσοκομείο και η στελέχωσή του με το επαρκές και αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και η επαρκής χρηματοδότησή του.

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Το νοσοκομείο της πόλης μας, εδώ και χρόνια τώρα, υποβαθμίζεται, υποχρηματοδοτείται, υποστελεχώνεται.

Η κρατική επιχορήγηση έχει πέσει στο μισό σε σχέση με το 2010, το ανθρώπινο δυναμικό μειώθηκε κατά 250 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων χωρίς καμιά αναπλήρωση, κλινικές δεν εφημερεύουν όλες τις μέρες του μήνα.

Εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο βασικές ιατρικές ειδικότητες, νευρολόγος, δερματολόγος κ.ά.

Η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε συνδυασμό με το κόστος των ιατρικών πράξεων οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στο νοσοκομείο το οποίο δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει άμεσα. Αποτέλεσμα μεγάλη αναμονή στα ραντεβού τόσο για γιατρούς όσο και για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του,στην προσπάθειά του να προσφέρει στους χρήστες υγείας ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες.

Με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτή την μονάδα εντατικής θεραπείας(ΜΕΘ), την κατάργηση του πεντάευρου, την ελεύθερη πρόσβαση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή μας υπερβαίνει σαν εργαζόμενους και πρέπει ολόκληρη η κοινωνία της πόλης και του νομού μας να αντισταθεί.

Η Ένωση Γιατρών, το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού(ΠΑΣΟΝΟΠ), το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Δράμας, μαζί με φορείς της πόλης και του νομού όπως: Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ν. Δράμας, η περιφερειακή ενότητα Δράμας, ο Δήμος Δράμας, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, ο Δήμος Παρανεστίου,το ΚΙΦΑ Δράμας, ο σύλλογος καρκινοπαθών ν.Δράμας,το σωματείο ΑΜΕΑ ν. Δράμας, σας καλούμε:

ΣΤΟ ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/10/2015 - 02:43