Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιntracom στο Συλλαλητήριο στο Κερατσίνι 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα σήμερα στις 6μ.μ

ΚΑΛΕΣΜΑ - Συλλαλητήριο στα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, Σάββατο 17.9, 6μ.μ., Κερατσίνι

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου Επιχειρήσεων INTRACOM καλεί σε συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, Σάββατο 17.9 6μ.μ. στην οδό Π. Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη), εκεί όπου δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο αντιφασίστας μουσικός κι εργάτης Παύλος Φύσσας ακριβώς πριν 3 χρόνια. Καλούν συνδικάτα, αντιφασιστικές και πολιτικές οργανώσεις, κινήσεις κ.ά. Θα είναι η πρώτη μέρα 3ήμερων αντιφασιστικών-αντιρατιστικών εκδηλώσεων.

Συνεχίζεται  (για 17ο μήνα) η δίκη της ηγεσίας της εγκληματικής νεοναζιστικής Χ.Α. και των φυσικών αυτουργών τόσο του φόνου του Φύσσα, όσο και σειράς άλλων επιθέσεων-εγκλημάτων, αυτές τις μέρες προχώρησε η δίκη για να εξετάσει την  αιματηρή επίθεση  στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα τον Ιούνη του 2012 και έπεται συνέχεια, για την άγρια επίθεση του τάγματος εφόδου στο συνεργείο αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (5 μέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα στην ίδια περίπου περιοχή) και για άλλες 30 υποθέσεις βαριών κακουργημάτων που έχουν συνδεθεί από τον εισαγγελέα και συγκροτούν ένα συντριπτικό κατηγορητήριο για τη δράση της εγκληματικής συμμορίας που παριστάνει το πολιτικό κόμμα (ανάμεσά τους και της δολοφονίας του Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν το Γενάρη του 2013). 

Η δίκη μεταφέρθηκε φέτος το καλοκαίρι από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών μετά από σκληρή προσπάθεια της οικογένειας Φύσσα, της πολιτικής αγωγής και του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά οι δολοφόνοι της ΧΑ δεν κρατούνται πλέον λόγω της παρέλευσης του 18μηνου. Με τον τρόπο αυτό αναθάρρησαν κι επιχείρησαν πάλι επίθεση σε αντιφασίστες και δημοσιογράφους στις 8/4/2016 στον Πειραιά. Σε μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη, διώκεται και ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης επειδή δε διευκόλυνε τη δράση της Χ.Α. κατά την προεκλογική περίοδο, στερώντας στα τάγματα εφόδου τη δυνατότητα να ξεπλυθούν και να παραστήσουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα», του οποίου και η Βουλή έχει διακόψει τη χρηματοδότηση. Η απάντηση από όλους τους δημοκράτες, αντιφασίστες, αντιρατσιστές πρέπει να είναι η εγρήγορση, μαζική κινητοποίηση και παρουσία τόσο στη δίκη όσο και σε κάθε απόπειρα της ΧΑ να εμφανισθεί και να δράσει οπουδήποτε, στις γειτονιές, σε χώρους δουλειάς. Το φούντωμα του αντιφασιστικού κινήματος υποχρέωσε να σταματήσει η ανοχή του κράτους στους νεοναζί και να φτάσουν στο εδώλιο.  Μόνο έτσι διασφαλίζουμε ότι δε θα πέσουν στα μαλακά ούτε οι φυσικοί αυτουργοί, ούτε αυτοί που έδιναν τις εντολές.

Η απόγνωση από την ανεργία και τη  φτώχεια, που γεννάει διεθνώς η συνεχιζόμενη καπιταλιστική οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο που προωθεί η ΕΕ και οι διάφορες κυβερνήσεις (οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών, στη συνέχεια η ισλαμοφοβία και το κλείσιμο των συνόρων με τους φράχτες και τους στρατούς, τη Frontex, το ΝΑΤΟ, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, τα εθνικιστικά παραληρήματα των χωρών του Βίσεγκραντ), όλα αυτά είναι εύφορο έδαφος για την αναβίωση του φασισμού και ρατσισμού. Τα αντιφασιστικά-αντιρατσιστικά κινήματα ορθώνονται παντού απέναντι σ’ αυτή την απειλή, το ίδιο και στη χώρα μας, όπου οι εργατικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες γιγαντώθηκαν τον τελευταίο χρόνο με το προσφυγικό κύμα και έστειλαν παγκόσμια τρανό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η ναζιστική, δήθεν «αντισυστημική» Χ.Α., όπως και κάθε ομογάλακτή της οργάνωση στην Ευρώπη κι αλλού, θέλει να τρομοκρατήσει το λαό, χτυπώντας και δολοφονώντας αρχικά πρόσφυγες και μετανάστες, στη συνέχεια αριστερούς αγωνιστές, αντιφασίστες, στοχοποιώντας τελικά κάθε εργαζόμενο δημοκράτη και νεολαίο που παλεύει ενάντια σε χούντες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθένα που δε χωράει στη δικιά τους ιδέα για κοινωνική ομοιομορφία σε φυλή, καταγωγή, πολιτικές, θρησκευτικές και σεξουαλικές προτιμήσεις. Επιχειρούν οι φασίστες πανευρωπαϊκά να διαιρέσουν το εγχώριο εργατικό κίνημα αποπροσανατολίζοντας τους ντόπιους εργαζόμενους, στρέφοντας την οργή τους για τη λιτότητα και τα μνημόνια που επιβάλλει το κεφάλαιο, ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, καλλιεργώντας ισλαμοφοβία, μισαλλοδοξία, εθνικισμό. Προωθούν σχέσεις εργασίας σύγχρονου δούλου για τους ντόπιους εργαζόμενους. Ουσιαστικά δουλεύουν σαν μακρύ χέρι των αφεντικών, υπερθεματίζουν στο αντεργατικό πλαίσιο, την πεμπτουσία  των  μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ.

Για το δολοφονημένο Παύλο, για τσάκισμα του φασισμού και ρατσισμού, για την αποφασιστική καταδίκη της εγκληματικής ΧΑ, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουμε μαζικά με το πανό του Σωματείου στη διαδήλωση στο Κερατσίνι, στην οδό Π. Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη), 6μ.μ. το Σάββατο 17/9. Βροντοφωνάζουμε: Ο Παύλος ΖΕΙ, τσακίστε τους ναζί!!!

Στη συνέχεια των 3ήμερων εκδηλώσεων: Την Κυριακή 18/9, καλούν η οικογένεια και φίλοι του Παύλου σε αντιφασιστική Συναυλία στον ΟΛΠ Πειραιά (θέση «Καστράκι», απέναντι από πύλη Ε2, προσυγκέντρωση 7μ.μ. ΗΣΑΠ Πειραιά). Τη Δευτέρα 19/9, 8:30π.μ. καλείται μαζική συγκέντρωση-παρουσία αντιφασιστών στη Δίκη της Χ.Α. στο Εφετείο Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Κυρ. Λουκάρεως).

Το ΔΣ


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54