ΠΟΥ: Επιβλαβής η χρήση της υδροξυχλωροκίνης

Η πολυδιαφημιζόμενη ουσία από τον Αμερικανό πρόεδρο δε φαίνεται να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στους ασθενείς με Covid-19 αναγκάζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή των κλινικών δοκιμών.

«Κόβεται» προσωρινά η χρήση της υδροξυχλωροκίνης όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. Μία κλινική δοκιμή του φαρμάκου κατά της ελονοσίας σε ασθενείς με Covid-19 ανεστάλη προληπτικά, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η απόφαση ακολουθεί τη δημοσίευση μιας μελέτης στο The Lancet που κρίνει αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβή τη χρήση χλωροκίνης και των παραγώγων της, όπως η υδροξυχλωροκίνη, κατά της Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Το διοικητικό συμβούλιο εφάρμοσε μια προσωρινή παύση του τμήματος υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή, ενώ τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων», δήλωσε ο Τέντρος σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Παίρνει Υδροξυχλωροκίνη ο Τραμπ

Η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έρχεται μια εβδομάδα μετά τη δημόσια παραδοχή του Ντ. Τραμπ πως κάνει χρήση υδροξυχλωροκίνης, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του.

«Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα» δήλωνε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους και αποκάλυπτε τη δοσολογία: «Ένα χάπι κάθε μέρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε μάλιστα να πει ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» και πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54