ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΠΦΠΟ : ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ: Δημοσίευση ταινίας μικρού μήκους με σκηνές ωμής βίας, κακοποίηση ζώων, προτροπή για κακοποίηση ζώων, προβολή και προτροπή στο κάπνισμα, άθλια αντικοινωνικά και αντιπεριβαλλοντικά μηνύματα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο)
&
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΘΕΜΑ: Δημοσίευση ταινίας μικρού μήκους με σκηνές ωμής βίας, κακοποίηση ζώων, προτροπή για κακοποίηση ζώων, προβολή και προτροπή στο κάπνισμα, άθλια αντικοινωνικά και αντιπεριβαλλοντικά μηνύματα.


Αξιότιμοι κύριοι, Είναι τεράστια η απορία μας σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να αναρτήθηκε στη σελίδα του Ιδρύματος Ωνάση η τρισάθλια ακόλουθη δημοσίευση :
https://www.onassis.org/el/video/lalka-lena-kitsopoulou

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την οργή μας, που ως φαίνεται και από τα σχόλια του κοινού μοιράζεται μεγάλο μέρος των αναγνωστών.

Πώς είναι δυνατόν το Ίδρυμα με το όνομα που χρόνια τιμάει τη χώρα μας, να δημοσίευσε υλικό που παραπέμπει τουλάχιστον σε επικίνδυνη, νοσηρή, αντιμετώπιση της ζωής, προβολή βίας και προτροπή σε μίμηση παρουσιάζοντάς το μάλιστα ως «τέχνη».
Διερωτόμαστε ως προς τι αυτή η «κλωτσιά» στον πολιτισμό και στις αξίες των ανθρώπων και της κοινωνίας μας.
Ως προς τι τόση βία απροκάλυπτη εναντίον πλασμάτων που μοιράζονται τον πλανήτη μας.
Δεν υπάρχει λεπτό στην συγκεκριμένη δημοσίευση που να μην προβάλει βία, ασχήμια, διαστροφή.
Συγχρόνως πρόκειται για σωρεία παράνομων πράξεων, που προβάλλονται μάλιστα ως «τέχνη». Η απόλυτη ντροπή, παράδειγμα προς αποφυγήν!

Σε μία εποχή όπου ο σεβασμός στις υπόλοιπες υπάρξεις του πλανήτη είναι ένα κεντρικό θέμα παγκοσμίως, η προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος είναι βασικές ηθικές αξίες, ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με την ενσυναίσθηση για κάθε πλάσμα που έχει αισθητήρες όπως ο άνθρωπος, και συγχρόνως έχει αναπτυχθεί ο αυτονόητος σεβασμός για την εγγενή αξία κάθε όντος, σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι ενημερώνονται, μορφώνονται, και προχωρούν στην πρόοδο_ και αλίμονο αν δεν ήταν έτσι_ εμφανίζεται η «καλλιτέχνιδα» η οποία θέλει να μιλήσει «για το δικαίωμα του ανθρώπου να αφήνει τον χρόνο να κυλάει χωρίς την έπαρση του να πράττει όλη την ώρα καλοσύνες και σπουδαία έργα…» που όχι μόνο ενοχλείται με την καλοσύνη αλλά μας προτρέπει σε ενέργειες που προκαλούν πόνο και δεινοπάθεια σε άλλα άτομα, και όχι μόνο.
Σε συνέπεια των ανωτέρω και έχοντας υπόψη :
Το Άρθρο 16 του Ν. 4039/2012, και το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα, Ζητάμε :
1) Να αποσυρθεί άμεσα το εν λόγω «ρυπαρό» δημοσίευμα, από τη σελίδα του ιδρύματος που κατέχει εξ ονόματος και μόνο τιμητική θέση
2) Τη δίωξη κατά παντός υπευθύνου καθώς και κατά της δημιουργού της μικρού μήκους ταινίας με τον τίτλο “LALKA” Λένας Κιτσοπούλου, και οιουδήποτε άλλου συμμετέχοντος.

Με εκτίμηση, Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (67 Σωματεία) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη            Η Γραμματέας Μαρία Χουστουλάκη

Ποιοι είμαστε: https://pfpo.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%A0%CE%A6%CE%A0%CE%9F-

%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5.pdf

Ιστοσελίδα: http://www.pfpo.gr

Facebook: https://www.facebook.com/pfpomospondia

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54