Κινητοποίηση στο Παρίσι κατά της αυταρχικής ελληνικής κυβέρνησης

Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βρέθηκαν, μέσα στο Σαββατοκύριακο, Έλληνες εργαζόμενοι και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την αυταρχική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στη Γαλλία για δημοκρατικά δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση με πανό και συνθήματα, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που έγιναν στις πλατείες της Ελλάδας.

 

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, «κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ενάντια σε αυτό το υπό κατασκευή αυταρχικό καθεστώς, ενάντια στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης και την καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, η αστυνομική βία παραμένει εκτός ελέγχου, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία καταπατάται, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών

... στη Γαλλία για δημοκρατικά δικαιώματα

Είμαστε νέοι.ες από την Ελλάδα, εργαζόμενοι.ες ή/και φοιτητές.τριες που ζουν στο Παρίσι, εξοργισμένοι.ες από την «αυταρχική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες (Perrier, Libération 10/03). Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αρνούμενη να εφαρμόσει τον νόμο για τα δικαιώματα των κρατουμένων που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο. Με μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε και οργανώθηκε από τα κάτω, χωρίς να εκπροσωπεί κανένα πολιτικό κόμμα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ενάντια σε αυτό το υπό κατασκευή αυταρχικό καθεστώς, ενάντια στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης και την καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

* Σε μια περίοδο όπου η υγειονομική κρίση δοκιμάζει την κοινωνία, η αδυναμία της κυβέρνησης να τη διαχειριστεί είναι αδιαμφισβήτητη. Προφανώς, η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής ατζέντας της. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε πλήρως την απαγόρευση των διαδηλώσεων, που αποφασίστηκε με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να περάσει νέους νόμους. Η αστυνομική βία παραμένει εκτός ελέγχου εξυπηρετώντας τον «ιερό» σκοπό της καταστολής κάθε αντιφρονούντα. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία καταπατάται.

* Η αστυνομία καταστέλλει αδιάκοπα τις τελευταίες εβδομάδες και πολλοί πολίτες δέχονται βίαιες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις όπως στη Νέα Σμύρνη, ένα προάστιο κοντά στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Δεκάδες βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις πραγματοποιούνται με κάθε επιχείρηση.

* Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία. Οι δυνάμεις ασφαλείας εκκένωσαν βίαια την κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11/03 στις 6 π.μ., παρά την ήδη υπάρχουσα απόφαση των φοιτητών να τερματίσουν την κατάληψη που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη ημέρα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας ακολούθησαν άλλη μία φορά τον δρόμο της καταστολής και ελικόπτερα πετούσαν στον ουρανό πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης παραλύοντάς τη για ώρες.

* Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης. Τα αποδεικτικά στοιχεία για τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν από αστυνομικούς τροποποιούνται προτού κοινοποιηθούν στα μέσα ενημέρωσης. Τα κοινωνικά δίκτυα, το μόνο πλέον μέσο ελεύθερης κυκλοφορίας πληροφοριών, συχνά λογοκρίνονται, ενώ προσωπικοί λογαριασμοί αποκλείονται για αρκετές ημέρες.

* Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής εκτροπής, η κυβέρνηση έχει καταδικάσει σε θάνατο τον επί 63 ημέρων απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, αρνούμενη να εφαρμόσει τον φωτογραφικό νόμο που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, στερώντας του τα σύννομα δικαιώματά του.

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  • ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ
Πηγή: efsyn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54