ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΟΗΘΗΤΑ ΖΩΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ανοίγουμε τον μηχανισμό διαχείρισης πυρόπληκτων ζώων για τα ζώα συντροφιάς που θα χρειαστούν για αρχή φιλοξενίες από Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες.
Παρακαλούμε θερμά να συμπληρώσετε την αίτηση ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ:
1. Είστε σίγουροι ότι έχετε τουλάχιστον 1 εβδομάδα διαθεσιμότητα να προσφέρετε φιλοξενία και
2. Μένετε στο νομό Αττικής
Θα χρειαστούμε 2-3 εθελοντές να μας βοηθήσουν με τη διαχείριση της προσφοράς φιλοξενιών και την επιβεβαίωση καταλληλότητας των διαθεσίμων σπιτιών για το οποίο θα χρειαστεί καθένας/κάθε μια εξ αυτών να αφιερώσουν 4 ώρες την ημέρα για τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα. 
Σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στήνουμε το μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων για ζώα συντροφιάς με την ίδια μεθοδολογία που ακολουθήσαμε στο Μάτι το 2018 καθώς αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες ζώα σε ανάγκη για πρώτες βοήθειες και φιλοξενίες.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ
1. Ομάδες εθελοντών πεδίου που κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.
2. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται ΜΟΝΟ με την καταγραφή των ζώων (φωτό, ιστορικό και αξιολόγηση κτηνιάτρου) και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης σχετικά προκειμένου να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας.
3. Εθελοντές μεταφοράς παίρνουν ζώα ΜΟΝΟ εφόσον έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και καταγραφή και τα μεταφέρουν στις φιλοξενίες τους.
4. Συλλογή τροφών και φαρμάκων γίνεται στους κτηνιατρικούς σταθμούς για να υπάρχει σωστή διοχέτευση στους εθελοντές και καταγραφή.
5. Τα ζώα κατόπιν μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες στην Αττική. Η πλατφόρμα άνοιξε χθες μπορείτε να τη βρείτε εδώ: https://forms.gle/GhwrDHVWoMYi5DF79
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. Αν είστε κτηνίατρος σε κοντινή περιοχή από τις πυρόπληκτες και θέλετε να προσφέρετε βοήθεια επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ μαζί μας. 

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Dogs' Voice στο Facebook