Δεκαπενταετή εκμίσθωση για την Ακτή Βουλιαγμένης - Κατατέθηκαν οι προσφορές

Έξι δεσμευτικές προσφορές από ισάριθμα επιχειρηματικά σχήματα κατατέθηκαν χθες στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για τη μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ Βουλιαγμένης.

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΔ σε ανακοίνωσή της, οι φάκελοι υποβλήθηκαν και αποσφραγίσθηκαν σε ανοικτή συνεδρίαση ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η μεγάλη, οργανωμένη παραλία της Βουλιαγμένης, που βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, μετά το Καβούρι, απέναντι από τον Αστέρα και μέχρι τώρα είναι δημοτική επιχείρηση, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα μισθωθεί στον πλειοδότη για 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης πέντε ετών.

Αυτό που ανησυχεί ωστόσο τον περισσότερο κόσμο είναι το αν θα μπορεί να κάνει τις βουτιές του, χωρίς να χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Φέτος οι τιμές εισόδου για την πλαζ κυμαίνονται από 3 έως 4 ευρώ το άτομο, ενώ για τους δημότες η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

«Είναι ελάχιστα τα λεφτά. Άμα ιδιωτικοποιηθεί και πληρώσουμε πάρα πάνω από όσα πληρώνουμε τώρα, θα είναι άσχημα τα πράγματα πιστεύω» δήλωσε ένας πολίτης.

«Η πλαζ είναι για τον κόσμο. Δεν είναι για να ιδιωτικοποιηθεί. Θα είναι πιο ακριβά και -όσο να 'ναι- δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε εύκολα» ισχυρίζεται ένας άλλος λουόμενος.

Τη δική του θέση για την υπόθεση εκμίσθωσης της ακτής, παίρνει ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

«Θεωρούμε ότι πρέπει όλη η διαδικασία να τύχει της συνεννόησης με την τοπική κοινωνία. Αν αυτό δεν επιτευχθεί , η όποια προσπάθεια υπάρξει νομίζω θα πέσει στο κενό. Ως δημοτική αρχή ενδιαφερόμαστε πρώτα από όλα να μάθουμε τι ακριβώς επενδυτικό πλάνο υπάρχει» .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, σκοπός της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου είναι η λειτουργία της οργανωμένης ακτής, με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης τουλάχιστον 2.500 επισκεπτών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Κυριακή κόπηκαν 7000 εισιτήρια για την είσοδο των λουομένων στη συγκεκριμένη παραλία.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

1) Ένωσηεταιρειών «APOLLO INVESTMENT HOLDCO και LYVARIAN TRADING LIMITED»
2) Ένωσηπροσώπων «ΒΛΑΣΙΟΣΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - PORTO THERMES RESORTS & SPAS S.A.»
3) ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε
4) ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε
5) Ένωση προσώπων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΡΑΝΙΤΩΝ ΑΒΕΕ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α. ΔΡΑΚΟΣ»
6) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε.



Πηγή: star.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31/07/2014 - 20:14