Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν φορολογική δήλωση τα φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής για τα νομικά πρόσωπα έχει ήδη παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ενώ, για τα φυσικά καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Αυγούστου και η πρώτη δόση είναι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρουσίασε το TAXIS NET την Τετάρτη και Πέμπτη σημειώνοντας ότι προβληματίζουν έντονα και ως προς την χρονική σύμπτωση με την ανακοίνωση του Υπουργείου μια μέρα πριν (για τις φορολογικές δηλώσεις), αλλά και ως προς την δυνατότητά του να ολοκληρώσει αξιόπιστα και εμπρόθεσμα την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων το επόμενο διάστημα. 

«Με δεδομένο το σεβασμό και τη συμπαράσταση στα στελέχη που αγωνίζονται πέρα από ωράριο και πενθήμερο για την μηχανογραφική στήριξη του Υπουργείου, είμαι αναγκασμένος να διερευνήσω, αν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν ήταν τεχνικά ή άλλης φύσης. Στην κατεύθυνση αυτή έχω ζητήσει σχετικές εισηγήσεις από την ΓΓΔΕ και την ΓΓΠΣ» σημειώνει ο Τρύφων Αλεξιάδης.





πηγή: efsyn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54