ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!

ΤΥΦΛΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στο καλάθι των αχρήστων πέταξαν σήμερα οι ιθύνοντες του Γιούρογκρουπ τις θεωρίες περί δήθεν “επαναδιαπραγμάτευσης” του μνημονίου και “παράλληλου προγράμματος”, που χρησιμοποιούν ως προεκλογικό χαρτί οι Αλ. Τσίπρας και Β. Μεϊμαράκης, με δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος της άτυπης συνεδρίασης που είχαν στις Βρυξέλλες.  

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με την Ελλάδα. Είναι κάτι που θα συζητήσουν οι θεσμοί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει» δήλωσε με προκλητικό ύφος ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι “να διευκρινιστούν κάποια μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων”, πρόσθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, φέρνοντας ως παράδειγμα την αγορά εργασίας, όπου, όπως είπε, “περιγράφεται ένας στόχος, όχι όμως και ο τρόπος που θα φθάσουμε σε αυτόν”. Ακόμα πιο κατηγορηματικός ήταν ο εκπρόσωπος του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμου Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέκλιγνγκ, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι απαράβατος όρος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα είναι η ταχύτατη νομοθέτηση από την ελληνική Βουλή όλων των σφαγιαστικών προαπαιτούμενων που προβλέπει το επώδυνο Τρίτο Μνημόνιο. “Το υπόλοιπο της πρώτης εκταμίευσης προς την Αθήνα, ύψους 3 δισ. ευρώ μπορεί να δοθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου, εφόσον και όταν νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Κλ. Ρέγκλινγκ,  

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις δείχνουν ότι τα αφεντικά της Ευρωζώνης δεν ανέχονται, ούτε επιτρέπουν, την παραμικρή έστω παρέκκλιση από τους όρους του τρίτου μνημονίου, που υπέγραψε ο Αλ. Τσίπρας και ψήφισε στη Βουλή μαζί με όλα τα παλαιο-μνημονιακά κόμματα. Και αυτό ακριβώς υπογραμμίζουν και στο κείμενο συμπερασμάτων που εξέδωσαν μετά τη σημερινή άτυπη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, όπου τονίζουν ότι “το Eurogroup είναι πεπεισμένο πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα εργαστεί εποικοδομητικά με τους ευρωπαίους εταίρους και τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο”.  

Οι νεο-αποικιοκράτες όμως των Βρυξελλών λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί ο λαός, με την ψήφο του στις εκλογές, στις 20 Σεπτέμβρη, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο της Γερμανοκρατούμενης Ευρωζώνης. Ψηφίζοντας μαζικά το αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό και αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας.

Kυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2015
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54