Εγκάρδιοι Τσίπρας και Μέρκελ στο πρώτο τους τετ α τετ

Ένα σύντομο τετ α τετ διάρκειας λίγων λεπτών είχαν στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου «γύρου του τραπεζιού», πριν την έναρξη δηλ. των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος. Εξάλλου η κ. Μέρκελ προσερχόμενη στην αίθουσα είχε δηλώσει ότι ανυπομονεί να καλωσορίσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ελπίζω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες», είπε χαμογελώντας η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρας ο οποίος την χαιρέτησε χαμογελώντας και της απάντησε: «Ευχαριστώ, το ελπίζω». Δίπλα στην κ. Μέρκελ βρισκόταν ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε επίσης συνομιλία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε έτσι κι αλλιώς στο επίκεντρο του… ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών και δεν ήταν τα φλέγοντα ζητήματα της Ελλάδας ο μοναδικός λόγος, αλλά και το γεγονός ότι επρόκειτο για την παρθενική εμφάνιση.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, έστω και ανεπίσημα, με τους περισσότερους από τους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο. Ανάμεσά τους η Δανέζα πρωθυπουργός Ελ Τόρνινγκ-Σμιτ, αλλά και η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι. Οι δύο κυρίες μάλιστα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία της Συνόδου, προκειμένου να συνομιλήσουν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, μεταξύ άλλων, και με τους κ.κ. Κάμερον, Σουλτς και Τουσκ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/02/2015 - 02:26