Με πολλές διεθνείς συμμετοχές ο Μαρξισμός 2015 από 21 έως 24 Μάη, στην ΑΣΟΕΕ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα που τον διοργανώνει:
 

"Έρχονται στην Αθήνα πανεπιστημιακοί, αναλυτές, ακτιβιστές στο φεστιβάλ ιδεών Μαρξισμός 2014, 21-24 Μάη στην ΑΣΟΕΕ. Ο Αλεξ Καλλίνικος, συγγραφές του βιβλίου Αποκωδικοποιώντας το Κεφάλαιο. Ο Μαϊκλ Ρόμπερτς, μαρξιστής οικονομολόγος και μπλόγκερ (https://thenextrecession.wordpress.com). Ο Βολοντιμίρ Ισένκο, από την Ουκρανία, εκπαιδευτικός στο Κέντρο Κοινωνικών και Εργατικών Ερευνών στο Κίεβο, Ντενί Γκοντάρ, από το αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα στη Γαλλία, ο Ουασίμ Ουαγκντί από τους Επαναστάτες Σοσιαλιστές της Αιγύπτου, ο Ντίνος Αγιομαμίτης, Εργατική Δημοκρατία, Κύπρος.

Μαζί τους δεκάδες πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, συνδικαλιστές, αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων.


Η συντριβή της δεξιάς συγκυβέρνησης στις εκλογές του Γενάρη έχει στρέψει τα μάτια όλου του κόσμου στην Ελλάδα. Παντού, οι εργάτες, η νεολαία, τα κινήματα αντίστασης στη λιτότητα, στο ρατσισμό, στη φασιστική ακροδεξιά αντλούν αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Αλλά και αναζητούν απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ερωτήματα:

Πώς έφτασε η Αριστερά στην εκλογική νίκη και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε; Τι ρόλο παίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε; Ποια είναι η εμπειρία από προηγούμενες κυβερνήσεις της Αριστεράς και πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά τους; Μπορούν οι εργάτριες και οι εργάτες να κυβερνάνε;

Ζούμε σε μια περίοδο που η κρίση του καπιταλισμού όχι μόνο συνεχίζεται οικονομικά, αλλά ξεσπάει σε βαρβαρότητες όπως ο «υγρός θάνατος» των προσφύγων τη Μεσόγειο, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, οι προκλήσεις των νεοναζί.

Το τετραήμερο συζητήσεων Μαρξισμός 2015 που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις 21-24 Μάη στην Αθήνα είναι μια ευκαιρία για αγωνιστές και αγωνίστριες από όλους τους χώρους και όλα τα μέτωπα της πάλης να βρεθούμε μαζί και να αναζητήσουμε τις απαντήσεις με τη βοήθεια των επαναστατικών ιδεών του Μαρξισμού.

Γιατί η ρίζα όλων των επιθέσεων που αντιμετωπίζουμε είναι στο ίδιο το σύστημα και το ιστορικό δίλημμα είναι ξανά μπροστά μας: μπορούμε να το μεταρρυθμίσουμε ή πρέπει επιτέλους να το ανατρέψουμε!

Σας περιμένουμε σε ένα τετραήμερο γεμάτο ιδέες με τη συμμετοχή εισηγητών από πολλά ρεύματα της Αριστεράς από την Ελλάδα αλλά και τη Βρετανία, την Αίγυπτο, την Γαλλία, την Ουκρανία".

To ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΔΩ.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15/05/2015 - 09:11