Σιγά μην το ξέχναγε η Ζωή… Ενός λεπτού σιγή στη συμπλήρωση 52 ετών από την τελευταία πνοή του Γρηγόρη Λαμπράκη

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον αδικοχαμένο βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, που πριν από 52 έτη άφησε την τελευταία του πνοή. Ο μαχητής της ελευθερίας είχε παρασυρθεί στις 22 του μήνα από τρίκυκλο που επέβαιναν οι Σπύρος Κοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, τους οποίους δεν συνέλαβε η αστυνομία αλλά ένας απλός πολίτης, ο Μανώλης Χατζηαποστόλου που τους καταδίωξε.

«Πριν εισέλθουμε στην ημερήσια διάταξη, θα ήθελα να θυμίσω στο Σώμα ότι σαν σήμερα, πριν από πενήντα δύο χρόνια, στις 27 Μάϊου του 1963, άφησε την τελευταία του πνοή ο Βουλευτής της ΕΔΑ, βαλκανιονίκης και υφηγητής της Ιατρικής, Γρηγόρης Λαμπράκης, δολοφονημένος από τις δυνάμεις του παρακράτους, μετά από επίθεση που δέχτηκε με τρίκυκλο από τους παρακρατικούς δολοφόνους Σπύρο Κοτζαμάνη και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη.

Προτείνω στο Σώμα να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και να τιμήσουμε έτσι τους αγώνες του για δημοκρατία και ειρήνη», είπε από την έδρα της προέδρου της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και μετά το πέρας ενός λεπτού σύσσωμοι χειροκρότησαν.

Για να υπάρξουν βουλευτές στην αίθουσα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε διακόψει την συνεδρίαση, καθώς οι παρευρισκόμενοι δεν πληρούσαν τον απαραίτητο αριθμό (75) για την έναρξη της διαδικασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/05/2015 - 00:50