Αρνείται παράνομα να δώσει στοιχεία στη Βουλή ο Στουρνάρας (video)



H Υποεπιτροπή της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους ζήτησε από τον Διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος, τον κ. Στουρνάρα, να μας χορηγήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα, αναγκαία για την διεξαγωγή του πλήρους λογιστικού ελέγχου.
Και απαντώντας στο αίτημά μας με επιστολή του η οποία έχει ημερομηνία 27 Μαΐου 2015, ο κ. Στουρνάρας, πρώην Υπουργός Οικονομικών νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, απαντάει ότι μας χορηγεί αυτά που είναι δημοσιευμένα στο ίντερνετ και ότι μας χορηγεί αυτά τα οποία μπορούσαμε και από αλλού να βρούμε και ότι «οι κινήσεις των τηρουμένων στην Τράπεζα της Ελλάδος λογαριασμών του Ελληνικού Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των κινήσεων από και προς τροφοδότη/τες λογαριασμούς που τηρείται ή τηρούνται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καλύπτονται από το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων του Νομοθετικού Διατάγματος 1059/1971»- να θυμίσω ότι ‘71 είχαμε Χούντα- «όπως ισχύει και τυχόν παραβίασή του θα εξέθετε τη διοίκηση και τα στελέχη της τράπεζας στις εκεί προβλεπόμενες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις».

Απαντάει, δηλαδή, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι είναι απόρρητα για το Κοινοβούλιο τα στοιχεία κίνησης των λογαριασμών από τους οποίους υποτίθεται ότι έχουν «περάσει» τα χρήματα που φέρονται ότι δόθηκαν ως οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτή η απάντηση εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν ενεργεί προς το συμφέρον της διαφάνειας και της δημοκρατίας, εκθέτει και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54