Σε πλήρη εγρήγορση το σύστημα της διαπλοκής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τους χάλασε τα σχέδια

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, το μνημονιακό μπλοκ δεν θα εξαντλείτο στη διάχυση ψεύτικων φωτογραφιών, με πρωταγωνιστές δήθεν πανικόβλητους και αγανακτισμένους πολίτες να σχηματίζουν ουρές στα ATM, σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.





Μετά τις πλαστές φωτογραφίες, στις οποίες πολίτες εμφανίζονται να φοράνε χειμωνιάτικα ρούχα μήνα Ιούνιο (!), σειρά πήρε η σημερινή Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου 2015.

Έξαλλο το μνημονιακό μπλοκ, σε πυρ και κίνηση κατά της Πρόεδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, «για ένα πρωτοφανές γεγονός που συνέβη στα κοινοβουλευτικά χρονικά», σύμφωνα πάντα και με τα συστημικά ΜΜΕ. Η Πρόεδρος, όπως ισχυρίστηκαν, κατά παράβαση του άρθρου 66 του Κανονισμού της Βουλής, επέλεξε να επανέλθει στην έδρα του προεδρείου την ώρα που είχε ξεκινήσει την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, και ενώ νωρίτερα είχε επιλέξει να μιλήσει ως απλή βουλευτής. Θιγμένοι οι «Μένουμε Ευρώπη» για την καταπάτηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών!

Τους χάλασε τα σχέδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Από τη βήμα της Βουλής αποκάλυψε το σχέδιο τους να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και να μπλοκάρουν έτσι την απόφαση για το δημοψήφισμα. Το μαγείρευαν από το πρωί. Αλλά τους κατήγγειλε για μεθοδεύσεις πραξικοπήματος. Έτσι επέλεξαν να βρουν οποιαδήποτε αφορμή για να αποφύγουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα

Ας γυρίσουμε, όμως, το ρολόι λίγο πίσω.

Στο 2011 και την 16η Νοεμβρίου συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της διορισμένης κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου. Όπως θα δείτε και στο επισυναπτόμενο έγγραφο -το οποίο κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής- ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, κατέβηκε από την Προεδρική έδρα για να μιλήσει ως βουλευτής. Ακολούθως τον λόγο πήρε ο σημερινός «………….» κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τότε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών. Όπως φαίνεται στα πρακτικά, στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, ο κ. Πετσάλνικος ανεβαίνει μετά από λίγα λεπτά ξανά στην Προεδρική Έδρα.

Σιγή ιχθύος. Φωνή βοώ ντος: Από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και δημοσιογράφους συστημικών ΜΜΕ. Η ιστορία πήγαινε περίπατο.

Γράφει και ένας φίλος στο Twitter: Προσπάθεια πρόκλησης bank run, στημένη ένταση στη βουλή, λείπει και ένα επεισόδιο στο δρόμο. Πόσο προβλέψιμοι.

Δ.Π.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28/06/2015 - 10:20