Ηχηρό ΟΧΙ και στο Αγρίνιο

Μαζική και με μεγάλο παλμό η συγκέντρωση, δυνατό μήνυμα νίκης και αντίστασης

Με μεγάλη συμμετοχή από νέους ανθρώπους αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή υπέρ του «Όχι» στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Οι εκατοντάδες υποστηρικτές του «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κρατώντας πανό «κατά της λιτότητας και των μνημονίων», έδωσαν παλμό στη συγκέντρωση, τέτοιον που έκανε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Παπά να μιλήσει από μικροφώνου  για «δυνατό μήνυμα που στέλνει το Αγρίνιο σε όλη την Ευρώπη». 

 


Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν μέλη και στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων και φορέων που υποστηρίζουν το «Όχι», όπως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Μαρία Τριανταφύλλου και  Γιώργος Βαρεμένος.

po-sygentrosi-oxi2

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Νίκος Καμζέλας, πρόεδρος του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή». Ένα είναι το ερώτημα, είπε ο κ. Καμζέλας: «το αν μετά από έξι χρόνια μνημονίων και λιτότητας, βαριάς φορολογίας, ανύπαρκτης Υγείας και Παιδείας, πρέπει στα αλήθεια να αναρωτιόμαστε τι θα επιλέξουμε στο δημοψήφισμα».po-sygentrosi-oxi3

«Τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ επιδόθηκαν σε απίστευτη προπαγάνδα υπέρ του «Ναι». Κόντεψαν με τόση προπαγάνδα να επηρεάσουν ακόμη και εμάς που έχουμε καταλήξει στο «Όχι»! Με το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΚΤ έσπειραν τον τρόμο.  Είναι αλήθεια τόσο σκληρές οι εικόνες με τις ουρές έξω από τις Τράπεζες, περισσότερο από εκείνες που βλέπουμε τόσα χρόνια μέσα στα μνημόνια; Σε όλα αυτά η απάντηση είναι ένα βροντερό «Όχι». Η ετυμηγορία του λαού την 25η του Γενάρη ήταν σαφής», κατέληξε ο κ. Καμζέλας κάνοντας παράλληλα έκκληση στους αναποφάσιστους να ψηφίσουν «Όχι». «Δεν είναι ώρα να μιλάμε για Αριστερούς , Δεξιούς και Κεντρώους», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Υφαντής, εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ. «Πρώτη φορά Αριστερά δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα της κοινωνίας. Σημαίνει νέα βάση για κοινωνικές αποφάσεις, σημαίνει αγώνας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Υφαντής, που έκλεισε σχολιάζοντας πως και στους Αργεντίνους έκλεισαν τις Τράπεζες, εκείνοι ωστόσο είπαν «Όχι».

Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο κ. Στέλιος Παπάς, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. «Είχα σκοπό να ξεκινήσω στέλνοντας αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, ωστόσο ο παλμός της σημερινής συγκέντρωσης εδώ, στο Αγρίνιο, με κάνει να μιλώ για μήνυμα νίκης από το Αγρίνιο!  Έχω μείνει έκπληκτος από τα νιάτα και τον δυναμισμό, όχι μόνο των νέων αλλά και των γηρατειών. Πρέπει η Ευρώπη να στρέψει τα βλέμματα στις πλατείες της Ευρώπης, που διαδηλώνουν στο πλευρό των Ελλήνων», είπε ο κ. Παπάς.

«Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο αλλαγής των συσχετισμών στην Ευρώπη,  για να γίνει η Ευρώπη «των λαών», είπε ο κ. Παπάς και καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους.










πηγή: agriniopress.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04/07/2015 - 01:59