Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Μέσα σε πυρετό τηλεφωνικών συνομιλιών με Ευρωπαίους ηγέτες, ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Αναμένεται το κοινό ανακοινωθέν που υπογράφεται από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.

Π. Καμμένος: Ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξη των πολιτικών αρχηγών

«Ο πρωθυπουργός έλαβε τη διαβεβαίωση από όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ότι θα έχει την απόλυτη στήριξή τους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου.

Δ. Κουτσούμπας: Ούτε συμφωνία, ούτε Grexit

Το ΚΚΕ τάσσεται τόσο κατά μιας ενδεχόμενης συμφωνία, προκρίνοντας ότι θα έχει μνημονιακό χαρακτήρα, όσο και στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλώνοντας ότι και οι δύο εκδοχές θα είναι κατά του ελληνικού λαού. Απερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, αμέσως μετά τη λήξη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την πλήρη του διαφωνία με τον κοινό ανακοινωθέν και συνεπώς, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν υπέγραψε το κείμενο που συμφωνήθηκε από τους υπολοίπους, έπειτα από τις μαραθώνιες συνομιλίες που ξεκίνησαν στις 10:00.

Σ. Θεοδωράκης: Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές

«Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Θεοδωράκης ανεφερε ακόμη ότι κατά τη σύσκεψη επεσήμανε ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη, αλλά θα πρέπει να διαψεύσουμε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η ΕΕ μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει χωρίς τους Έλληνες».

Τηλεφωνικές συνομιλίες

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνκελα Μέρκελ κατά την οποία συμφώνησαν ο ίδιος να παρουσιάσει αύριο Τρίτη στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής  κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον Β. Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «τη στήριξή του στον ελληνικό λαό προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες», όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρισκόταν και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.


πηγή: avgi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54