Το βραζιλιάνικο PT χαιρετίζει τον θρίαμβο του ελληνικού λαού ενάντια στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ

Χαιρετισμό απευθύνει το βραζιλιάνικο κυβερνητικό κόμμα για τη νίκη του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Όπως τονίζει το Κόμμα των Εργαζομένων, "η νίκη του ελληνικού λαούμια μπορεί να ιδωθεί ως ζωντανή απόδειξη ότι είναι δυνατόν να αντισταθεί κανείς στις πιέσεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να διαπραγματευτεί πιο πλεονεκτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους και το γενικό πληθυσμό σε μια χώρα".

Ολόκληρος ο χαιρετισμός:

Το Κόμμα των Εργαζομένων χαιρετά το δίκαιο και άξιο θρίαμβο του Ελληνικού λαού ενάντια στη χρηματοοικονομική τρομοκρατία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Διατρανώνοντας με το 61.3% έναντι του 38.7% την απόρριψη των νεοφιλελεύθερων προτάσεων αυτών των χρηματοοικονομικών θεσμών και των μέτρων λιτότητάς τους, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρηματοοικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ, ανάμεσα σε άλλα μέτρα, στους αυξημένους φόρους της τάξης του 23% στα τρόφιμα, τις δραστικές περικοπές συντάξεων, τις βίαιες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποδέσμευση δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούν μέρος του πακέτου χρηματοοικονομικής διάσωσης του Eurogroup.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα εκβίαζε την Ελλάδα κάτω από την καθοδήγηση του ΔΝΤ με βάση τη μέθοδο «περισσότερο χρέος για να αποπληρωθεί το χρέος», η οποία απλώς χειροτέρεψε την κατάσταση και τα βάσανα του Ελληνικού λαού, συγκεντρώνοντας το κεφάλαιο στα χέρια λίγων.

Η νίκη του Ελληνικού λαού που επετεύχθη από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνά αυτή τη χώρα, μπορεί επίσης να ιδωθεί και ως ένας θρίαμβος του γενναίου λαού της λατινικής Αμερικής, καθώς και ως μια ζωντανή απόδειξη ότι είναι δυνατόν να αντισταθεί κανείς στις πιέσεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να διαπραγματευτεί πιο πλεονεκτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους και το γενικό πληθυσμό σε μια χώρα.

Το Κόμμα των Εργαζομένων εκφράζει τον πιο βαθύ σεβασμό και θαυμασμό του για τον Ελληνικό λαό, το λίκνο της δημοκρατίας, σε αυτή την ιστορική στιγμή της ήττας του πιο άγριου καπιταλισμού.



πηγή: avgi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54