Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε πλαστό το δίλημμα του πρωθυπουργού «μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης»

«Να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το νέο μνημόνιο»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απευθύνει έκκληση στους βουλευτές του κόμματός του να αγωνιστούν προκειμένου να μην ψηφιστεί τρίτο μνημόνιο και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει τρίτο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας δήλωσε (Real.gr): «Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνιστούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν εφαρμόσει νέο μνημόνιο: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών».

Παράλληλα, χαρακτήρισε πλαστό το δίλημμα του πρωθυπουργού «μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας».







Συντάκτης: efsyn.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54