Προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 19.00, το βράδυ της Παρασκευής, η βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Τα δύο νησιά του Ιονίου, λόγω της κακοκαιρίας, είχαν μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου τέσσερις ώρες.

Στις πόλεις της Κεφαλονιάς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα, ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε καταστήματα, καθώς η στάθμη του νερού ήταν αρκετά υψηλή.

Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στο οδικό δίκτυο του νησιού, όπου έχουν κλείσει δρόμοι από κατολισθήσεις καθώς και από πτώσεις δέντρων.

Από το απόγευμα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η καταιγίδα.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί 120 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ σε 37 περιπτώσεις κλήθηκε να παράσχει βοήθεια. Σε όλο το νησί επιχειρούν 18  συνεργεία με 40 πυροσβέστες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Η απροσδόκητη θεομηνία ξερίζωσε δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

Και στην Κέρκυρα όμως, η δυνατή καταιγίδα το πρωί προκάλεσε «βιβλικές» καταστροφές στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στα νότια του νησιού.
Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54