Δέσποινα Σπανού :Η Κυβέρνηση ενώ προεκλογικά είχε δεσμευτεί για προστασία των εργασιακών σχέσεων & την κατοχύρωση των Σ.Δ. εφαρμόζει τις δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας

Δήλωση της Δέσποινας Σπανού, συντονίστριας του τμήματος Εργατικής Πολιτικής της Λαικής Ενότητας:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ προεκλογικά είχε δεσμευτεί για προστασία των εργασιακών σχέσεων και την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων εφαρμόζει τις δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας, στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα όπως ακριβώς και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.


Συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες λήγουν οι 5μηνες συμβάσεις για 32.000 εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι αυτοί οι οποίοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες να απολύονται αλλά και οι δήμοι να στερούνται από έμπειρο προσωπικό.

Οι δήμοι, οι οποίοι ουσιαστικά είναι υπό κατάρρευση με ευθύνη της Κυβέρνησης, λόγω των μνημονιακών πολιτικών επιλογών χρησιμοποιούν εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 5μηνες συμβάσεις με μισό μισθό , χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και σε περίπτωση απόλυσης όπως συμβαίνει τώρα χωρίς καν επίδομα ανεργίας.

Απαιτείται καθιέρωση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους με ίσα δικαιώματα και πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Η ΛΑΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην Παναττική στάση εργασίας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23/12 στις 11.30 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

Οι εργασιακές σχέσεις δουλείας δεν θα περάσουν.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54