Σύνοδος Κορυφής ΕΕ στο Σίμπιου της Ρουμανίας: Τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας θέτουν Τσίπρας-Αναστασιάδης (video)

Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων θα θέσουν στο σημερινό άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας  τη σημασία έκφρασης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Κύπρο έναντι των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Στη σύνοδο θα συζητηθεί το μέλλον της Ευρώπης και έχει πρωτίστως συμβολικό χαρακτήρα, καθώς σήμερα είναι η 69η επέτειος της Διακήρυξης του Ρομπέρ Σουμάν, που γέννησε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέες απειλές ότι θα στείλει και δεύτερο γεωτρύπανό της στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις την επόμενη περίοδο.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

  • 12:30 Έναρξη Συνόδου Κορυφής, ανταλλαγή απόψεων ηγετών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • 13:30 Γεύμα εργασίας
  • 15:30 Συνέχεια εργασιών Συνόδου Κορυφής

Τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα θέσει ο Νίκος Αναστασιάδης λέει στην ΕΡΤ ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πολίτης» Μανώλης Καλατζής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54