Οι 150 μολότοφ στην συγκέντρωση του Εφετείου έγιναν ξαφνικά καπνογόνα

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ομολόγησε στη Βουλή τα ψέματα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 150 μολότοφ που (κατά την ΕΛ.ΑΣ.) έριξαν στους αστυνομικούς οι συγκεντρωθέντες για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να πνίξουν στα δακρυγόνα τους διαδηλωτές, έγιναν αορίστως καπνογόνα! Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ανασκεύασε χθες στη Βουλή την εκδοχή που ώς τώρα υποστήριζε η ΕΛ.ΑΣ. Επισημαίνεται ότι ο Λ. Οικονόμου δεν ζήτησε συγγνώμη για τα ψεύδη της Αστυνομίας, τα οποία έχουν ήδη αποδειχθεί από πλήθος οπτικών υλικών και μαρτυριών.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, ο υφυπουργός έδωσε τη νέα εκδοχή των γεγονότων από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αυτήν, «μικρή ομάδα περίπου 700 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στο άκουσμα της απόφασης της έδρας επιδόθηκαν εντελώς αναίτια σε ρίψη πλήθους αντικειμένων με ιδιαίτερη σφοδρότητα προς τις αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Λουκάρεως, πίσω από τον φραγμό των υπηρεσιακών λεωφορείων. Ταυτόχρονα, ομάδα εξ αυτών με ξύλα, κοντάρια και άλλα αντικείμενα και ρίχνοντας καπνογόνα επιτέθηκαν κατά των εν λόγω οχημάτων προκαλώντας πλήθος εκτεταμένων φθορών». Από την εξιστόρηση Οικονόμου απουσιάζει κάθε αναφορά σε μολότοφ που έπεσαν και προκάλεσαν την αντίδραση της Αστυνομίας.

Κατά τον Λ. Οικονόμου, «αμυνόμενες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας (...) έκαναν προσεκτικά ορισμένες ρίψεις νερού και εν συνεχεία περιορισμένη, αυστηρά στοχευμένη χρήση δακρυγόνων αποκλειστικά στον χώρο των επεισοδίων και όχι προς την κατεύθυνση που κινείτο ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων». Ακόμη ανέφερε ότι, «κατά την αποχώρηση του πλήθους, υπήρξε εκ νέου επίθεση από την ομάδα των αντιεξουσιαστών» και ότι «σημειώθηκε και τραυματισμός αστυνομικού συνεπεία ρίψεως βόμβας μολότοφ». Αυτή είναι η μόνη αναφορά σε μολότοφ από τον υφυπουργό.

Ο Λ. Οικονόμου ανέφερε ότι διενεργείται προανάκριση για παράβαση πλήθους άρθρων του Ποινικού Κώδικα και του Ν. 2168/93, προκαταρκτική διοικητική εξέταση με αφορμή την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Χατζηγιαννάκη για τραυματισμό του από ρίψη δακρυγόνου και ΕΔΕ για τις καταγγελίες Βαρουφάκη.

Πηγή: avgi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54