Οι κυρώσεις είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο. Μέχρι στιγμής η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις εναντίον 61 ανθρώπων στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς σε εναντίον δύο ενεργειακών εταιρειών στην Κριμαία.

Κυρώσεις σε 11 πρόσωπα προτίθεται να επιβάλλει η Ε.Ε. για την Ουκρανία

Επιπλέον 11 ονόματα στον κατάλογο των προσώπων εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία συμφώνησε να προσθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
«Στο κατάλογο προστέθηκαν κυρίως ουκρανοί αυτονομιστές, ενδέχεται να περιλαμβάνονται ένας ή δύο Ρώσοι», σημείωσε ο διπλωμάτης έπειτα από μια συνάντηση ευρωπαίων πρεσβευτών για το θέμα ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο.

Η δημοσιοποίηση των προσώπων στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις εναντίον 61 ανθρώπων στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς σε εναντίον δύο ενεργειακών εταιρειών στην Κριμαία.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει κατά τη διάρκεια της συνόδου τους στις 27 Ιουνίου ότι ενδέχεται να επιβάλουν νέες κυρώσεις εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών, αν δεν προχωρήσουν στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πάντως όπως εξήγησε ο διπλωμάτης, «τα νέα ονόματα προστέθηκαν εξαιτίας της μη συμμόρφωσης στους όρους που έθεσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες τον Ιούνιο».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/07/2014 - 00:33