Το CNN έδιωξε την ανταποκρίτρια Diana Magnay από τη Γάζα

Εκδιώχθηκε γιατί τίμησε την δημοσιογραφία η αμερικανίδα ανταποκρίτρια δημοσιογράφος του CNN Diana Magnay κατά την διάρκεια της αποστολής της που είχε να καλύπτει τα γεγονότα Ισραήλ Παλαιστίνης.

Η δημοσιογράφος έδειξε την πραγματική εικόνα των Ισραηλινών που καλύπτουν με μεγάλη προσοχή οι κυβερνήσεις της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας. Δηλαδή χαίρονται και χειροκροτούν και γιορτάζουν όταν σκοτώνουν άλλους λαούς προκειμένου να αρπάξουν την γη τους.

diana-magnay-angry-300x143

Η δημοσιογράφος αφού αναφέρθηκε στο πόσο χαρούμενοι είναι οι Ισραηλινοί για τον θάνατο των μικρών παιδιών των Παλαιστινίων στο tweeter της χαρακτήρισε τους Ισραηλινούς «αποβράσματα» γιατί ζητωκραύγαζαν τον βομβαρδισμό της Γάζας.

Το CNN πήρε την Diana Magnay από το Ισραήλ και την πήγε στη Μόσχα. Το τελευταίο της ρεπορτάζ ήταν όταν βρισκόταν σε έναν λόφο κοντά στα σύνορα Ισραήλ Γάζας και ακούγονταν οι ζητωκραυγές των Ισραηλινών κάθε φορά που έπεφτε βόμβα στη Γάζα.

Δεν είναι η πρώτη δημοσιογράφος που αποσύρεται από τα ξένα δίκτυα, το ίδιο είχε γίνει και λίγες ημέρες πριν από το NBC που απέσυρε τον δημοσιογράφο Αϊμάν Μοϊελντίν χωρίς να δοθούν εξηγήσεις. Αυτές οι κινήσεις όμως έχουν εξοργίσει γενικά το ξένο δημοσιογραφικό κόσμο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.



Πηγή: e-inon.gr



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54